CrewGrounds: Assassin’s Creed moet een jaartje overslaan

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Assassin’s Creed moet een jaartje overslaan

Richard Leurs
Eens
Mijn enthousiasme voor deze serie is middenin het verhaal van Assassin’s Creed: Brotherhood gestopt. Ik had simpelweg last van een Assassin’s Creed-moeheid. Nu mijn PS4 in huis is, heb ik Assassins Creed: Black Flag opgepakt, maar dat is louter om piraatje te spelen. Een pauze zal de serie goed doen, de ontwikkelaars raken niet overhaast en voor gamers blijft de gameplay speciaal. Mij biedt het in ieder geval de kans om de overgeslagen games van de serie op te pakken en van een korte pauze van de bekende gameplay te genieten.

Peter Bouwman
Oneens
Het is gemakkelijk om te zeggen dat Assassin’s Creed een jaar moet overslaan, echter, het gaat de ontwikkeling van de franchise niet ten goede komen. Alsof er dan in één keer minder studio’s betrokken zijn bij het maken van die games. Alsof een paar maanden vakantie zorgt voor nieuwe invalshoeken. Het feit is dat er meerdere studio’s werken aan Assassin’s Creed. De basis van de franchise is iets wat blijft staan, anders kun je de game geen Assassin’s Creed meer noemen. Je mag vinden van ACIV: Black Flag wat je wilt, maar het is een dikke vernieuwing binnen de bestaande franchise. Als Ubisoft dat ieder jaar brengt dan wordt er wat mij betreft genoeg vernieuwt. Daarnaast kan ik nu al niet wachten op de volgende…

Michiel Brunsveld
Oneens
Een jaar extra de tijd levert geen compleet andere game op. Misschien wat meer content, een grotere spelwereld, enzovoorts. Maar van de hele Assassin’s Creed-franchise is de originaliteit ook al ruimschoots verdwenen. De formule blijft sterk en veel gamers vinden het terecht ook toffe games, maar een jaartje overslaan zal aan de kern van het spel niets veranderen. Ze moeten vooral AC-games uitbrengen voor zover ze het niet kunnen laten, maar het is ook weer tijd voor nieuwe franchises (Watch_Dogs) en minder vaak verschenen series (Rainbow Six) om te gaan schitteren.

Caron Peeters
Eens
Een succesvolle formule zo vakkundig mogelijk uitmelken, is helaas een terugkerende trend in de huidige game-industrie. Net als dat we ieder jaar kunnen rekenen op een nieuwe FIFA en Call of Duty, gaat er tegenwoordig geen gamejaar meer voorbij zonder een nieuw deel in de populaire AC-reeks. Het zou misschien wel goed zijn voor Ubisoft om, ondersteund door de mogelijkheden van de nieuwe consoles, bewust onderzoek te gaan doen naar nieuwe features en toepassingen die op gameplay-gebied voor een verdere evolutie van deze toch wat gestagneerde serie kunnen zorgen.

Leon Kempers
Eens
De reden dat ik voor eens heb gekozen, is niet dat ik ervan overtuigd ben dat Ubisoft de franchise met een extra jaar ontwikkeltijd volledig op de schop kan gooien. Dat is namelijk zowel onmogelijk als ongewenst: Assassin’s Creed moet gewoon Assassin’s Creed blijven en als je dat niet leuk vindt, moet je een andere franchise gaan spelen. Ik ben meer voorstander van een tussenjaar omdat een nieuwe AC-game in 2014 wat mij betreft niet nodig is. Ubisoft heeft volgend jaar zoveel goede games (Watch_Dogs, The Crew, South Park: The Stick of Truth, Tom Clancy’s The Division en heel misschien zelfs Far Cry 4), dat het bedrijf met een nieuwe Assassin’s Creed enkel tegen zichzelf zou concurreren. Een tussenjaar zou Ubisoft dus niet enkel toestaan om meer te experimenteren met de franchise, het geeft de gamers ook een welverdiende break, zodat we in 2015 allemaal staan te trappelen om met Assassin’s Creed 5 aan de slag te gaan.

 1.   
  fdennis's avatar

  Ik vind persoonlijk van niet. Ac3 was een mindere deel en als er toen zo’n poll was had ik misschien ja gezegd. Maar alle Ac games zijn wel gewoon van zeer hoge kwaliteit. Ac3 had gewoon een mindere setting. En zeker Black Flag was een fantastische game. Als ze dit soort kwaliteit kunnen leveren dan mogen ze van mij jaarlijks zo’n parreltje uitbrengen.

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  De meningen zijn erg verdeeld zeg.
  En ook al blijft de kwaliteit hoog met genoeg vernieuwing elk jaar zeg ik ook skip een jaartje. 🙂

 3.   
  toqeer's avatar

  ik vind ook vanwel kijk maar naar revelations iedere jaar ging wel de kwaliteit een beetje achteruit
  ze moeten zich weer wat langer op een deel richten en da hopen dat ie echt net zo goed word,
  als het 2e deel dus iets van 4 jaar ofz dan krijg je pas een vette ac kijk maar naar gta v.

 4.   
  sthij's avatar

  De laatste paar ac’s zijn zo verschikkelijk bagger vergeleken met de oudere. Varen is saai en land combat is makkelijk. Ik weet echt niet meer wat iedereen er nog zo leuk aan vindt ik kan niet door ac3 en 4 heen komen.