Sony Liverpool herboren als Firesprite

Nadat we in augustus vorig jaar het onplezierige nieuws brachten dat Sony Liverpool was gesloten, is het vandaag tijd voor een heuglijker bericht. IGN heeft namelijk aangegeven dat vijf figuren van de gesloten studio besloten door te gaan onder de noemer Firesprite. Hoewel de voorgeschiedenis duidt op ervaring op elke console van Sony, is deze nieuwe ontwikkelaar onafhankelijk en niet per se gebonden aan Sony’s platformen.


Sony Liverpool werd in 1984 opgericht als Psygnosis. Studio Liverpool was een van de oudste first party ontwikkelaars onder de Sony-banier. Toen Sony de studio overnam in 1993, had dit bedrijf al namen als Shadow of the Beast op zijn naam staan. Later werd Sony Liverpool voornamelijk bekend als “die studio van WipEout”.

Kunnen we daar een nieuwe van verwachten nu Studio Liverpool als Firesprite uit de as is herrezen? Dat ligt niet aan de nieuwe studio, zo blijkt uit de woorden van managing director Graeme Ankers:

I don’t know where this journey is going to take us. Ultimately, we love these games, but the decision isn’t ours. Wipeout is a special game. Its soul comes from Liverpool’s development history.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren