EA’s aandelen gezakt na project stagnering DICE

Gisteren wist EA te melden dat DICE alle projecten, waaronder Star Wars: Battlefront en Mirror’s Edge 2, een halt toeroept om Battlefield 4 voor eens en altijd goed te patchen. De game, die sinds de dag van release wordt geplaagd door bugs, is namelijk voor veel spelers nog steeds niet de ervaring die het had moeten zijn. De release van het eerste DLC-pakket China Rising gooide daarnaast nog meer roet in het eten doordat gamers op alle platformen moeite kregen met het joinen van servers die deze DLC draaide.

Dat dit besluit voor EA geen windeieren legt werd vanmorgen pijnlijk duidelijk toen Wall Street opmerkte dat EA’s aandelen met maar liefst 6,5 % waren gezakt. Gelukkig probeert EA de gemoederen te kalmeren en reageert dan ook in een officieel statement.

The work being done to stabilize Battlefield 4 does not impact our release schedule for future titles.
DICE lijkt al flink aan de weg te timmeren. Zo komt er vandaag een update uit voor de Playstation 3 en Playstation 4, die de algemene stabiliteit moet gaan verbeteren. Electronic Arts legt uit:
We know many of our players are frustrated, and we feel your pain. We will not stop until this is right.

 1.   
  RinkichiMiri's avatar

  hopelijk leert ea hier van dat ze een ontwikkelaar niet moeten pushen om op tijd klaar te zijn.
  daar krijg je dus dit soort geseik mee.

 2.   
  Nitrix31's avatar

  Persoonlijk vind ik de China Rising DLC erg tegenvallen. Ten eerste is er geen levelution te bekennen. Ten tweede groten delen van maps zijn blokkig of gewoonweg ‘lelijk’. En verder is er maar 1 ding vernieuwend namelijk de bomber, verder is de dirtbike uit bf3 gekopieerd. Dus om het nu echt een vernieuwende DLC te noemen, nah. Deze vier maps hadden er bij de release ook bij gekund. Dit doet me denken aan COD praktijken. Veel beloven maar weinig waarmaken. Voor mij is China Rising een domper. Overigens is het wel zo dat mijn game minder vaak lijkt te freezen. Dat is wel een pluspunt. Ook heb ik weinig tot geen last van bugs op dit moment. Hij speelt lekker weg, ondertussen al 130 uur in deze game geïnvesteerd!

 3.   
  blackname's avatar

  RinkichiMiri schreef, "hopelijk leert ea hier van dat ze een ontwikkelaar niet moeten pushen om op tijd klaar te zijn.
  daar krijg je dus dit soort geseik mee."

  Helemaal mee eens, maar aan de andere kant niet alleen EA puched ook een groot deel van de fans natuurlijk.

 4.   
  BulletKill's avatar

  ”Nitrix31″ schreef, "Persoonlijk vind ik de China Rising DLC erg tegenvallen. Ten eerste is er geen levelution te bekennen. Ten tweede groten delen van maps zijn blokkig of gewoonweg ‘lelijk’. En verder is er maar 1 ding vernieuwend namelijk de bomber, verder is de dirtbike uit bf3 gekopieerd. Dus om het nu echt een vernieuwende DLC te noemen, nah. Deze vier maps hadden er bij de release ook bij gekund. Dit doet me denken aan COD praktijken. Veel beloven maar weinig waarmaken. Voor mij is China Rising een domper. Overigens is het wel zo dat mijn game minder vaak lijkt te freezen. Dat is wel een pluspunt. Ook heb ik weinig tot geen last van bugs op dit moment. Hij speelt lekker weg, ondertussen al 130 uur in deze game geïnvesteerd!"

  Battlefield 4 had al VIJF, dat is correct, VIJF voor-geplande DLCs op het menu staan. Dus CoD praktijken zijn allaaaaang begonnnen.

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik mag het hopen dat star wars en mirrors 2 niet uit gesteld worden, dit zijn 2 spellen die ik graag wil spelen battlefield boeit me niet