Nintendo hardware irrelevant, aldus oud-directeur Naughty Dog

Jason Rubin, de voormalige preses van Naughty Dog en THQ, dicht Nintendo voor de nieuwe generatie slechts een zeer marginale rol toe. Sterker nog, hij noemt Nintendo op hardwaregebied zelfs “irrelevant”. Rubin werd tijdens een interview met Gametrailers tot deze uitspraak verleid.

Nadat Rubin zijn uitspraak had gedaan, voegde hij hier direct aan toe dat Nintendo als bedrijf een wereldschat is en dat er nooit meer een nieuwe Miyamoto zal komen. Mede hierom vindt Rubin het een treurige zaak dat Nintendo-games niet beschikbaar zijn voor andere platformen. Hoewel vergelijkbare uitingen ook niet van de lucht waren ten tijde van de release van de Nintendo Wii, bleek dit apparaat een enorm succes voor Nintendo. Wat denken jullie, heeft Rubin gelijk of ligt Nintendo’s kracht en succes juist in het gegeven dat ze te allen tijde hun eigen ding doen?

  1.   
    Dondonz's avatar

    Nintendo heeft een heel eigen stijl die meer door jongere ‘gamers’ geliefd is. Dit betekent niet dat Nintendo slecht is zoals ik veel mensen hoor zeggen. Nintendo is en blijft goed, Maar alleen voor een bepaalde doelgroep. 🙂

  2.   
    ckerigon's avatar

    Nintendo is baas.. 😆

  3.   
    RamboNL's avatar

    Ze lopen sinds de Wii technisch wat achter maar Nintendo doet gewoon z’n eigen ding.
    Zolang ze een grote fanbase hebben en steeds nieuwe delen van hun sterke franchises uitbrengen, zullen ze zich vast wel redden.