Lightning Returns: Final Fantasy XIII krijgt optie voor originele Japanse stemmen

Goed nieuws voor gamers die graag van een complete Japanse ervaring genieten: Square Enix maakt vandaag bekend dat de Westerse gamer bij Lightning Returns: Final Fantasy XIII de optie krijgt om de oorspronkelijke Japanse stemmen in te schakelen. Dit zou voor het eerst in de geschiedenis van de serie zijn.

Het installeren van de originele stemmen zal ook een aanpassing in de lip syncing teweegbrengen, zodat dezelfde kwaliteitservaring geboden kan worden als wanneer men ervoor zou kiezen om met de standaard aangeleverde Engelse variant te spelen.

De originele Japanse geluidsband zal naar verluidt gedurende de eerste twee weken van release als gratis downloadable content worden aangeboden. Daarna zal er een prijskaartje omheen hangen. Hoe hoog dat prijskaartje zal uitvallen is nog onbekend. Lightning Returns: Final Fantasy XIII verschijnt op 14 februari 2014 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  railgun's avatar

  Ik ben altijd wel een fan van Japanse stemmen, hou nooit van die Engelse dubs. Toffe toevoeging dus!

 2.   
  WesterW's avatar

  Geweldig nieuws! Vooral de lip-sync aanpassing die ermee gepaard gaat.

 3.   
  Caroldus_Maximus's avatar

  Op zich een logische ontwikkeling. Ni No Kuni had tenslotte ook de keuze tussen Engels en Japans. Als de voice acting net zo goed is als bij laatstgenoemde game ben ik al heel tevreden.

 4.   
  Leukste's avatar

  Dat is geweldig. Heb altijd meer emotie gevoeld met de originele Japanse stemmen dan met de Engelse dubs. Zeker mooie toevoeging.

 5.   
  Valent!jn's avatar

  Erg fijne en gewenste toevoeging dit!