Kinect voegt niets toe aan Assassin’s Creed, aldus producent

Met de release van de Xbox One voor onze buren in Groot Brittannië in het vooruitzicht, zal enig negatief geluid omtrent het apparaat aan het adres van kamp Microsoft geen goed doen. Helaas laat Sylvain Trottier, producent van Assassin’s Creed 4: Black Flag, weten weinig heil te zien in de nieuwe Kinect.

Hoewel Trottier aangeeft de overgang naar de volgende consolegeneratie als een positieve ontwikkeling voor de franchise te ervaren, ziet hij geen toegevoegde waarde in de volgende generatie Kinect:

New things […] are introduced by the next gen, like Kinect, but it doesn’t really blend in with the AC experience. A more precise Kinect isn’t something that will help Assassin’s Creed. I won’t do the leap of faith in my living room for real.
Ondanks het beperkte succes van de current gen Kinect, zet Microsoft met de Xbox One wederom in op dit randapparaat. Hoewel de Engelsen vanaf morgen met de Xbox One aan de slag kunnen, zullen wij nog tot 2014 moeten wachten eer Microsofts nieuwe console in de Nederlandse schappen ligt. Gelukkig verschijnt er bijna een ander apparaat, waarmee de honger naar next gen wellicht ook hier even gestild kan worden.

 1.   
  Daan's avatar

  Pijnlijk. Ik hoop dat hij zich nog bedenkt, want de Kinect is een best geinig apparaatje. Alleen ik zou hem persoonlijk niet hoeven te hebben, en ik wil dus ook kunnen kiezen (als ik een Xbox One zou hebben) of ik er wel of geen gebruik van maak.

 2.   
  GsA_Dragonheart's avatar

  Een assasins creed game waar jij de hoofdrol in speelt. En wat ik daarmee bedoel is dat ze eventueel de nieuwe verbeterde kinect zouden kunnen gebruiken om facemapping toe te passen. En niet alleen in asssasins creed, maar ook eventueel in rpg games zoals skyrim, de nieuwe fallout. Opties genoeg voor devellopers 🙂

 3.   
  JV0472's avatar

  Ik heb liever een console die meer investeert in kracht zodat games kunnen draaien in 1080p dan een console met een low end GPU met een verplichte camera die in mijn ogen ook nog ééns geen enkele toegevoegde waarde heeft ..

 4.   
  GsA_Dragonheart's avatar

  ”JV47″ schreef, "Ik heb liever een console die meer investeert in kracht zodat games kunnen draaien in 1080p dan een console met een low end GPU met een verplichte camera die in mijn ogen ook nog ééns geen enkele toegevoegde waarde heeft .."

  ik heb zelf een high end gaming pc dus als ik echt high end wil gamen is het op de pc natuurlijk. maar gameplay en verhaal zijn belangrijker voor me, games moeten gewoon leuk zijn om te spelen. En binnenkort ga ik me de xbox one halen, omdat de exclusieve games me aanspreken en om met men maten te kunnen gamen natuurlijk.

 5.   
  noah81's avatar

  GsA_Dragonheart schreef, "

  ”JV47″ schreef, "Ik heb liever een console die meer investeert in kracht zodat games kunnen draaien in 1080p dan een console met een low end GPU met een verplichte camera die in mijn ogen ook nog ééns geen enkele toegevoegde waarde heeft .."

  ik heb zelf een high end gaming pc dus als ik echt high end wil gamen is het op de pc natuurlijk. maar gameplay en verhaal zijn belangrijker voor me, games moeten gewoon leuk zijn om te spelen. En binnenkort ga ik me de xbox one halen, omdat de exclusieve games me aanspreken en om met men maten te kunnen gamen natuurlijk."

  Precies! Als je puur voor de graphics gaat moet je een pc kopen. Ik ben zeer tevreden met de console graphics, gaat mij verder om het spelen en kinect vind ik een leuke toevoeging voor me vrouw en kinderen om samen wat leuke spellen te spelen.
  Ben ook benieuwd naar de illuminator voor me xbox strax.

  Jammer dat kinect niets toevoegt aan ac4, gelukkig wel voor veel andere spellen! 🙂