EA lijkt op zoek naar nieuwe ontwikkelaar voor free-to-play Command & Conquer

Eind oktober liet EA weten dat de ontwikkeling van de free-to-play Command & Conquer gestaakt werd en dat ontwikkelaar Victory Games ontbonden zou worden als gevolg van de negatieve feedback die men ontving van spelers van de alpha.

Voor fans van de RTS-franchise is er echter nog hoop dat de ontwikkeling van deze free-to-play Command & Conquer vervolgd zal worden, dit blijkt uit een webpagina op de site van EA Support. Hier staat namelijk niet alleen vermeld dat gamers hun geld terugkrijgen dat ze gespendeerd hebben in de alpha-fase van Command & Conquer, maar ook dat eigenaren van The C&C Ultimate Collection alsnog de beloofde eerdere toegang tot de beta-fase van het spel krijgen als EA een nieuwe ontwikkelaar heeft gevonden voor de titel:

For those of you who bought The C&C Ultimate Collection, your early access to the beta will be honored once production of this title resumes under a new studio.

We would like to thank you for your time and interest in Command & Conquer, and we look forward to sharing the news with you when production resumes on this title in the future.

Aan de hand van deze informatie mogen we dus aannemen dat EA momenteel op zoek is naar een nieuwe ontwikkelstudio die de ontwikkeling van de free-to-play Command & Conquer zal vervolgen. Kortom, wordt vervolgd.

  1.   
    coolking's avatar

    Hebben ze nou niks geleerd, maak het gewoon normaal geen F2P veel gamers haken hier af.
    Vooral omdat EA bekend staan om het eig een Pay2Win game te maken.

  2.   
    Leukste's avatar

    coolking schreef, "Hebben ze nou niks geleerd, maak het gewoon normaal geen F2P veel gamers haken hier af.
    Vooral omdat EA bekend staan om het eig een Pay2Win game te maken."

    Ik denk niet dat ze goed geluisterd hebben, nee. Ze hebben als we deze berichtgeving mogen geloven nog steeds de drang om het een F2P game te maken…

  3.   
    Deadstriker's avatar

    Laat ze maar eens het oude team van Westwood bij elkaar halen. Dan komt er wel een meesterwerk uit! 8)

  4.   
    melvintje's avatar

    C&C hoort gewoon niet in het free 2 play genre, dat is het nooit geweest ook, blijkbaar doet EA dit wel, aangezien ze blijkbaar gewoon geen zak willen horen aan feedback

  5.   
    Ralph P Scene's avatar

    Deadstriker schreef, "Laat ze maar eens het oude team van Westwood bij elkaar halen. Dan komt er wel een meesterwerk uit! 8) "

    waarom kan je me gedachte lezen?

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    Dan mogen ze eerst het hele spel wel eens omgooien, ik ben alpha tester en echt nog nooit z’n gaar spel gespeeld.

    – Gebouwen vaag uit niet echt meer zoals generals
    – Allemaal rare upgrades voor allemaal gebouwen en auto’s
    – te modern sausje over heen een ra2/generals is heel simpel tankjes/poppejes en vliegtuigjes maken, dit ziet er meer uit als C&C 4.

    Ik kon er maar niet aan wennen en had nog meer dingen maar die weet ik niet meer, dus als tip aan het nieuwe team gooi dit concept plat en houd het gewoon bij het ra2/generals concept alleen wat betere grafix.

  7.   
    )GN(-Erik's avatar

    Ik heb liever Red Alert 4 😉