Interactieve TV van KPN beschikbaar via Xbox 360

KPN heeft vandaag een speciale app voor de Xbox 360 uitgebracht waarmee het voor abonnees mogelijk wordt om Interactie TV ook op hun Xbox 360 te ontvangen. Het Nederlandse telecomconcern laat weten deze applicatie in samenwerking met Microsoft ontwikkeld te hebben. Je kunt er onder andere live televisie mee kan kijken, evenals programma’s terugkijken via Programma Gemist, de programmagids raadplegen en gebruikmaken van Videotheek Thuis. Vergelijkbare applicaties zijn al beschikbaar voor pc, tablet en smartphone.

De Xbox 360-app voegt geen nieuwe functionaliteiten toe aan het gebruikelijke pakket van de tv-ontvanger die je bij een dergelijke abonnement ontvangt. Deze applicatie maakt het echter wel mogelijk om de Xbox 360 te gebruiken als een extra tv-ontvanger, waardoor je nu ook naar televisiezenders kunt kijken op een tv die nog niet aangesloten is op de kabel. Hiermee bespaar je de vier euro die het per maand kost om een extra tv-ontvanger te huren.

Om gebruik te maken van de Interactieve TV Online app op de Xbox 360 moet je uiteraard een klant zijn bij KPN en interactieve televisie in jouw pakket hebben zitten. Daarnaast moet je beschikken over Xbox Live Gold en dient de Xbox 360 aangesloten te zijn op het internet via een modem van KPN.

  1.   
    jeryboy's avatar

    Xbox is goed bezig! Er komen steeds meer goede applicaties bij, helaas heb ik geen kpn…

  2.   
    Goldcobra's avatar

    En ik heb juist weer geen Xbox xd

  3.   
    Lucvz's avatar

    Ideaal. Ik kijk nu ook via de Xbox voetbal via de Foxplayer. Je hoeft daarmee geen duur tv abonnement af te sluiten en ik kan voor 25 euro in de maand(met een internet abonnement) naar alles kijken wat Fox op dit moment aanbiedt.

    Dit is ook weer iets wat ik toejuich maar ik denk dat ik er geen gebruik van ga maken.

  4.   
    Johnmill's avatar

    Hebben we daar tegenwoordig niet netflix voor?

  5.   
    Fabianb's avatar

    Johnmill schreef, "Hebben we daar tegenwoordig niet netflix voor?"

    Interactieve TV van KPN is gewoon normaal televisie kijken maar dan kan je de tv op pauze zetten, programma’s opnemen en films huren. Netflix is alleen dat laatste.