GN Poll: Wie is jouw favoriete Assassin?

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

In steeds meer games krijg je als speler de keuze om als goedzak of juist als slechterik door het leven te gaan. Doe je keihard je best om het universum en diens inwoners te redden in Mass Effect, of elektrocuteer je elke willekeurige burger uit New Marais in inFAMOUS 2? De keuze is aan jou. Maar wanneer jij zo’n keuze voorgelegd krijgt, kies jij dan voor de Light Side? Of ben je een Sith in hart en nieren? Uit de poll is gebleken dat GamersNET vooral bevolkt wordt door goedzakken; slechts één derde van de stemmers speelt het liefst als slechterik. Een greep uit jullie reacties:

ronineter:

Ik ben meestal de goedzak die elke onschuldige burger probeert te redden.
Echter als slechterik kan je beter hart weg vluchten, Ik zal deze op elke mogelijke manier proberen te Lynchen, Kielhalen, vergiftigen, Laten exploderen, zo veel mogelijk pijn laten lijden of zelfs ze aan hun eigen honden voeren.

Wanneer de keuze tussen het gevangen zetten van een slechterik of hem koud maken, dan kunnen zijn allies snel een Kuil feestje geven voor hem.

Je kan ben dus een soort van anti-held die het liefste een groot mogelijke puinhoop van maakt.(Wanneer het kan ook van de slechterik zelf)

Melrona:
In eerste instantie bijna altijd goed, want ik kan op de één of ander manier niet de eerste keer als slechterik spelen.
Bij een eventuele tweede playthrough ben ik meestal slecht, maar soms raakt mijn geduld met die irrante NPC’s al gelijk op en verandert mijn personage van een goedzak in een psychopaat.
Reiverdemon:
Good guy.
Hoe hard ik het ook probeer om de bad guy te spelen, er komt altijd wel weer een missie voorbij die zo zielig is dat ik wel de good guy moet spelen. Helaas maar waar. Dus mijn karma eindigt ook altijd in het midden.
Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Sinds vorige week ligt Assassin’s Creed 4: Black Flag eindelijk in de winkels. In dit deel treedt een compleet nieuw personage, genaamd Edward Kenway, op als hoofdrolspeler en hij neemt dus feitelijk het stokje over van Connor. We hebben de afgelopen jaren met heel veel van dit soort Assassins mogen spelen, maar wie is nu eigenlijk jouw favoriet? Laat het ons weten door te stemmen op de poll van deze week!

Wie is jouw favoriete Assassin?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  D_Dog's avatar

  Heel kort: Ezio

 2.   
  Moodey's avatar

  Ezio, mijn eerste en vond ik wel de leukste.. (maar dat is toen, als je die opnieuw speelt is het niet zo leuk.. dat ligt aan de tijd.) maar het leuke aan ezio is dat je wel wat meer geschiedenis komt te weten..

 3.   
  Remco_MUFC's avatar

  Ezio Auditore, Simpelweg een Prachtverhaal. Voor mijn geweten hadden ze de serie moeten stoppen na het verhaal van Ezio. 🙂

 4.   
  OllieDenZotn's avatar

  Altaïr 😛

 5.   
  Chi.exe's avatar

  Ezio. Je maakte zijn hele leven mee wat hem meer tijd gaf om als Assassin en karakter te ontwikkelen. Voelde met hem veel meer dan bijv. Connor. Altaïr is een goeie 2e.

 6.   
  Misskitkat's avatar

  Damn, Deze is hard om te kiezen…
  ze hebben allemaal hun unieke karaktereigenschappen…
  heb natuurlijk Edwards verhaal nog niet kunne spelen
  duseuuh… nouwjah, tot en met AC3 …
  1. Ezio (de charmeur wist ook mijn vrouwenhart sneller te doen slaan) 😆
  2. Connor
  3. Altaïr
  4. Aveline
  🙄

 7.   
  yannick_TXL's avatar

  Always Ezio!!! 🙂

 8.   
  Goldcobra's avatar

  Haha, ik denk dat 90% van de mensen het met me eens is als ik zeg: Ezio Autditore da Firenze!

  Altaïr vond ik persoonlijk niks aan, Connor had niet echt een eigen persoonlijkheid, heb nooit een PS Vita Assassins Creed gedaan dus Aveline is onbekend voor mij, en Edward weet ik nog niet aangezien ik wacht tot de Next Gen consoles met AC4

 9.   
  Dondonz's avatar

  Ezio FTW! 😆

 10.   
  Daniel Z's avatar

  Altaïr, overduidelijk.

 11.   
  tijn80's avatar

  Goldcobra schreef, "Haha, ik denk dat 90% van de mensen het met me eens is als ik zeg: Ezio Autditore da Firenze!"

  Tot nu toe 59%, maar mijn stem gaat daar ook naartoe 🙂

 12.   
  Jesitim's avatar

  Dankzij Ezio speelde ik AC echt ontzettend graag! Hij blas echt leven in het spel, de echte Italiaanse sfeer kwam naar boven! Ezio you got my vote!

 13.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Wat is deze makkelijk, ik ga natuurlijk voor de charmante Ezio Da Firenze.

 14.   
  assassin_MKA's avatar

  A.L.T.A.I.R !!!

 15.   
  FioranoJC's avatar

  Altair zal ongetwijfeld wel wat stemmen krijgen. Maar voor mij is EZIO Auditore De BAAS

 16.   
  toqeer's avatar

  altair connor was meer een rustig persoon ezio was echt een heethoofd, 🙂

 17.   
  dmb97's avatar

  Ezio staat met stip op 1 en altair op 2 waarom ezio die gaf mij echt een gevoel dat ik echt een assassin was die bij de brotherhood hoorde altair ook maar deel 2 was zoveel beter dan deel 1 dat gevoel heb ik bij connor niet ac 3 vond ik ook niet zo goed ac 4 vind ik wel een hele goeie game maar ze hadden het geen assassin’s creed 4 moeten noemen want bij deel 4 had ik nog minder dan deel 3 het gevoel dat ik bij de brotherhood hoorde en een assassin was

 18.   
  fabiankok's avatar

  Hoewel ik qua verhaal veel sterker kon meeleven met Ezio (vooral door het feit dat je hem vanaf zijn jeugd tot zijn oude grijze jaren volgt), kies ik toch voor Altair.

  Dit is gebasseerd op wie mijn favoriete Assassin is, en niet mijn favoriete personage. Deze zie ik apart, en Altair is in mijn ogen echt de betere Assassin van degenen in het lijstje. Zijn stijl, simpelheid en toch die waas van geheimzinnigheid die om hem heen hangt maakt hem mijn favoriete assassin, juist omdat hij in mijn ogen het meest het gevoel meebrengt van een echte Assassin.

 19.   
  Daan's avatar

  Ezio!!!

 20.   
  .Nathalie.'s avatar

  Grote kans dat Ezio gaat winnen aangezien er ook drie games aan hem zijn besteed. Je volgt hem tenslotte vanaf een jonge gozer die simpelweg wraak wil nemen tot een oudere en ervaren assassin. Nou moet ik zeggen dat ik zelf alleen Assassin’s Creed I en II heb gespeeld, maar als ik dan moet kiezen tussen Altaïr en Ezio kies ik wel voor Ezio. Hij had toch het meeste karakter van de twee.

 21.   
  3bdelilah's avatar

  Altaïr en de AC2 Ezio. Puur omdat ze eigenlijk tegenpolen van elkaar zijn. Altaïr erg gedisciplineerd en rationeel (op de intro na), terwijl Ezio juist heel gevoelsmatig en spontaan is.

  Bij Brotherhood en Revelations zag ik een dalende lijn. Da’s het risico als je een personage voor meerdere games doet. Ik vond Connor helaas het minst, hij is gewoon zo saai en zo politiek correct. Hoop dat zijn opa het tegenovergestelde is, maar daar heb ik best wel vertrouwen in.

 22.   
  ShadyXL's avatar

  Ezio natuurlijk! De enige personage waar ik zelf niks van weet is die Aveline, dus daar kan ik niks over zeggen. Connor vond ik gewoon.. een snicker in de frituur. Ik vond hem na een half uurtje al niet meer interessant, maar ik hield het toch tot het einde vol. Altaïr is tweede op mijn lijstje en Edward derde. Ezio was na de eerste paar uurtjes al een van mijn favoriete characters ooit (Niet alleen AC games, maar gewoon van alle games). Hij is gewoon heel interessant, leuk en stoer!

 23.   
  Johnmill's avatar

  Altaïr will Always be the first. Toch hebben we ons verdere leven gedeeld met Ezio