Volgende Alien-game wordt Alien: Isolation, focus op Ripley’s dochter

De laatste Alien-game, Aliens: Colonial Marines, was zacht uitgedrukt niet fraai. De game kreeg stevige kritieken te verduren, mede doordat een prille demo verwachtingen had geschept die bij lange na niet waar werden gemaakt in de uiteindelijke game. Franchise-eigenaar SEGA heeft daarom ontwikkelaar Gearbox een stevige “houdoe en bedankt” gegeven en is gaan zoeken naar een betere oplossing voor een volgende Alien-game.

Een recente bericht wijst erop dat de nieuwe Alien-game al in ontwikkeling is, en wel bij SEGA’s eigen ontwikkelstudio The Creative Assembly. De Britse studio heeft vooral naam gemaakt als makers van de Total War-serie, al lijkt de kans zeer klein dat men met Alien ook de kant van real-time strategy zal kiezen. Volgens het bericht heet de nieuwe game Alien: Isolation en draait het vooral om Amanda Ripley, de dochter van de protagonist uit de films, Ellen Ripley.

Anonieme bronnen melden dat SEGA heel goed weet hoeveel negatieve reacties Aliens: Colonial Marines heeft ontvangen, waardoor men er alles aan doet om de kwaliteit van Alien: Isolation te borgen. De game zou geïnspireerd zijn door de orginele film uit 1979 en speelt zich af op een ruimtestation, waar Amanda Ripley moet zien te overleven te midden van klonen, soldaten en een moordlustige alien.

Alien: Isolation is naar verluidt in ontwikkeling voor de huidige en next-gen platformen.

  1.   
    GsA_Dragonheart's avatar

    Is wel een beetje raar. Amanda was volgens Weyland industries gestorven op een leeftijd van 66 jaar geloof ik. Of het was een leugen van ze. En ze hebben Amanda gebruikt om Ripley terug te vinden. Zou wel geweldig zijn als ze dit goed uitwerken.

  2.   
    ChielB's avatar

    Het verhaal biedt inderdaad veel mogelijkheden, al blijft het de vraag in hoeverre The Creative Assembly vrij spel krijgt om een verhaallijn op te zetten en uit te werken. Mits ze de game überhaupt maken, want voorlopig is het nog een gerucht natuurlijk. 🙂

  3.   
    GsA_Dragonheart's avatar

    Inderdaad ik ben een grote fan van de films. Ik vond het spijtig dat Aliens: Colonial marines zo een klucht was.
    Dat was een game waar ik enorm naar uitkeek en dan kreeg je de meest buggy game ever met slechte visuals en audio problemen. Ik hoop dat ze voor deze game de tijd nemen, alles deftig afwerken en ons een geweldige verhaallijn kunnen geven,en dan ben ik al meer dan content. 🙂