DICE: Battlefield 5 krijgt nog meer destructie, verschijnt over enkele jaren

Battlefield 4 ligt nog niet eens in de winkels, maar dat weerhoudt ontwikkelaar DICE er niet van om al eens naar de toekomst te kijken. Om wat concreter te zijn: de plannen voor Battlefield 5. Volgens een bericht in de New York Times wil DICE met Battlefield 5 n贸g meer destructie in een game stoppen en dit volgende deel zou slechts enkele jaren van ons verwijderd zijn.

Volgens de Amerikaanse krant heeft men gesproken met Patrick Bach van DICE. Bach beloofde het volgende voor Battlefield 5:

More features. More extras. More destruction. Every new game needs to be the next big thing.
Het lijkt wel erg vroeg om over Battlefield 5 te spreken, zeker omdat deel 4 nog moet verschijnen en ook nog eens 12 maanden aan Premium content gaat krijgen. Uiteraard kan het ook een misser van de krant zijn, aangezien die wel vaker moeite hebben met berichtgeving over games. Maar interviewers proberen wel vaker ontwikkelaars te verleiden om alvast wat over prille projecten los te laten.

Het is meer dan logisch dat DICE al nadenkt over een nieuwe Battlefield, gezien de populariteit van de serie. En tussen Battlefield 3 en 4 zit ongeveer twee jaar, dus als men over twee jaar Battlefield 5 wil uitbrengen zal er nu al wel werk verzet moeten worden. In ieder geval hebben de mensen van DICE het behoorlijk druk de komende jaren met onder andere een nieuwe Mirror’s Edge en Star Wars: Battlefront.

  1.   
    JohnnyBNL's avatar

    2016 of 2017 krijgen we pas weer een Battlefield game.. Denk ik.. Frostbite 5? XD

  2.   
    assassin_MKA's avatar

    Battlefield 4 (&DLC’s) + Mirror’s Edge 2 + Star Wars: Battlefront + Battlefield Bad Company 3 + Battlefield 5

    Ze worden sowieso onder druk gezet door EA.

  3.   
    Goregash's avatar

    assassin_MKA schreef, "
    Ze worden sowieso onder druk gezet door EA.
    "

    Helaas en tot grote ergernis ja 馃檨 Zo heeft EA voor mij ook de Dead Space serie verkracht.

  4.   
    Koen's avatar

    Dus over een paar jaar pas zijn we terug op het destructieniveau van BC2?

  5.   
    Jesitim's avatar

    Ja, EA zal er wel achter zitten. Maar die meer destructie lijkt mij wel leuk! Het is nu al leuk, en wat moet ik me dan voorstellen bij nog leuker? En wat wordt BF6 dan?

  6.   
    Denniscan's avatar

    Hoezo weer een battlefield 5 :s waarom niet een andere serie van battlefield daar zit ik eerder op te wachten

  7.   
    Goldcobra's avatar

    assassin_MKA schreef, "Battlefield 4 (&DLC’s) + Mirror’s Edge 2 + Star Wars: Battlefront + Battlefield Bad Company 3 + Battlefield 5
    Ze worden sowieso onder druk gezet door EA.
    "

    Battlefront wordt bij de Amerikaanse afdeling van DICE ontwikkeld. En Bad Company 3 komt gewoon twee jaar na BF5 of andersom, dus apart van Mirror’s Edge hoeven ze alleen aan de Battlefield franchise te werken

  8.   
    Tom 2.0's avatar

    Jesitim schreef, "Ja, EA zal er wel achter zitten. Maar die meer destructie lijkt mij wel leuk! Het is nu al leuk, en wat moet ik me dan voorstellen bij nog leuker? En wat wordt BF6 dan?"

    H茅 hallo, Battlefield 4 is nog niet eens uit joh xD Laat DICE maar dat per game bekijken, want anders krijg je hetzelfde als wat Ubisoft Montre谩l doet: aan vijf sequels tegelijk werken.

  9.   
    3bdelilah's avatar

    Teringg EA, gaan ze nog een franchise kapotmaken. Fucking BF4 is amper uit en de geldwolven zien dollartekens in hun ogen. Laat DICE ’t lekker op hun eigen tempo doen, misschien willen ze ook nieuwe games uitbrengen ipv alleen Battlefield. Nieuwe Mirror’s Edge zijn ze ook al bezig.

  10.   
    gatemaster64's avatar

    3bdelilah schreef, "Teringg EA, gaan ze nog een franchise kapotmaken. Fucking BF4 is amper uit en de geldwolven zien dollartekens in hun ogen. Laat DICE ’t lekker op hun eigen tempo doen, misschien willen ze ook nieuwe games uitbrengen ipv alleen Battlefield. Nieuwe Mirror’s Edge zijn ze ook al bezig."

    ik speel de sims 3 nu weer na bijna een jaar niet meer gespeeld te hebben, en wat hebben ze veel reclame er in gedaan zeg! het laad scherm is nu reclame! zelfs in game als je voorwerpen wil toevoegen aan je huis!
    daar zit ea ook zoiezo achter!
    was vroeger namelijk niet zo!
    EA wordt straks de moordenaar van vele geliefde franchise’s!

  11.   
    Ghostgamer's avatar

    ben ni echt zo voor battelfielt geweest heb altijd call of duty gespeelt mischien moet ik de 4 maar is spelen een als het mee valt wie weet de 5 ook 馃槢