Nintendo: Veel mensen weten nog steeds niet dat de Wii U een nieuwe console is

Het komt slechts zelden voor dat topmensen bij grote bedrijven toegeven dat ze hun werk niet goed hebben gedaan. Toch is Shelly Pearce, marketing director bij Nintendo UK, eerlijk genoeg om toe te geven dat de marketing rond de Wii U beter had gekund.

Pearce gaf namelijk toe dat veel mensen nog steeds niet weten dat de Wii U een compleet nieuwe console is. Vanwege de naam denken veel onwetende consumenten dat het slechts een upgrade is voor de Wii en niemand is natuurlijk bereid om 300 euro te betalen voor een upgrade.

Om deze verwarring tegen te gaan, start Nintendo UK een nieuwe marketingcampagne. Het bedrijf zal onder andere ruimte opkopen in de winkels van Tesco en ook is Nintendo van plan om een vijf pagina’s tellend boekje op te sturen naar 300.000 consumenten die wel een Wii, maar geen andere console bezitten. Pearce vertelt:

There was a big misconception at launch about what Wii U is. And one of the big messages is that this is a new console and a new controller. There are many people out there that don’t know what this is. We haven’t had the sales we wanted on Wii U hardware. We haven’t had the software for most of this year. But we have some quite ambitious numbers, particularly with some of our biggest franchises coming. Our monthly tracking shows that Wii remains the No.1 console for brand awareness. This offers us a massive opportunity to convert Wii owners to Wii U.
Gedurende het tweede kwartaal van dit jaar gingen er wereldwijd slechts 160.000 Wii U’s over de toonbank. Het is nu dus vooral afwachten welke effecten exclusives als Pikmin 3 en The Wind Waker HD zullen hebben op de verkoopcijfers.

  1.   
    G-6's avatar

    Als de Wii U niet de Wii U, had dat ook wel geschild. de Naam kunnen ze nu niet meer gaan aanpassen maar het goed om te horen dat ze nu reclame willen gaan maken wand het is qua reclame nog redelijk stil rond de Wii U.

    Ik denk daarbij ook dat als ze de komende 1,5/2 maanden niet gaan knallen met de Wii U dat ie redelijk ondergesneeuwd gaat worden door de PS4/Xbox One.

  2.   
    Noice!'s avatar

    Gezien het spel aanbod en om in te spelen op het gevoel hadden ze het ding Super Nintendo HD of Snes HD moeten noemen… Dit zeg ik zonder negatief te zijn. De Wii U is een prachtapparaat wat mij terug brengt naar de gloriedagen van de Snes. Het maakt tevens duidelijk dat het weinig meer met die verschrikkelijke Wii te maken heeft, maar dat het weer old skool Nintendo is.