Martelscène in Metal Gear Solid 5 zal niet speelbaar zijn

Er is veel controverse ontstaan op het internet vanwege een bepaalde scène in GTA 5, waarbij de speler verplicht wordt om iemand te martelen. Uit een eerdere trailer bleek al dat Metal Gear Solid 5 een soortgelijke martelscène zal bevatten, maar maker Hideo Kojima heeft op de Tokyo Game Show benadrukt dat dit een passieve aangelegenheid is.

Met andere woorden: de speler kijkt enkel toe en zal niet zelf de mogelijkheid krijgen om te martelen. De martelscène in Metal Gear Solid 5 is in Kojima’s ogen noodzakelijk, maar hij vindt het te ver gaan om de speler hier actief bij te betrekken:

It’s something that needs to be done. As the expressiveness of video games goes up, if you want to go beyond that it’s not something you can avoid. Of course not all video games have to do this, and in my case it’s not something that I want to go through. If the violence will give new emotions that are important to the game, I want to put it in there, especially with this game where one of the main topics is revenge. I don’t want to walk around that.
Vind jij speelbare martelscènes in videogames te ver gaan? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  squidgyboy's avatar

  jammer martelen is wel leuk… *** spoiler alert … net als met trevor in GTA 5 … daarmee heb ik me kapot gelachen… 8)

 2.   
  3333/3333's avatar

  Als ontwikkelaars geloven dat gamers niet gewelddadig worden van gewelddadige games, zouden ze dit soort zaken gewoon in de game moeten stoppen zonder zich druk te maken over eventuele kritiek.

 3.   
  dmb97's avatar

  E Rommel schreef, "Als ontwikkelaars geloven dat gamers niet gewelddadig worden van gewelddadige games, zouden ze dit soort zaken gewoon in de game moeten stoppen zonder zich druk te maken over eventuele kritiek. "

  Ik denk dat hij bang is voor de reacties die hij dan krijgt net zoals dat met dat erotisch gedoe zegt hij gouw verkeerd vertaald ik bedoelde sexy schijnheilig figuur als je iets zegt moet je er ook achter staan en niet gouw zeggen dat bedoelde ik niet en de schuld op een ander afschuiven.

 4.   
  N-Sortin's avatar

  Wie wil er nou iemand martelen!?