CrewGrounds: GTA 5

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Ik ga GTA V halen op launch

Peter Bouwman
Jazeker!
Kijk, ik zou heel graag stoer willen doen en zeggen dat Rockstar nog té weinig heeft getoond om ons te overtuigen. Echter, het gaat niet gebeuren dat deze game tegenvalt. Waarom niet? Rockstar is de enige uitgever die nooit een slippertje maakt met hun franchise. Zelfs mensen die GTA IV te serieus vonden, kunnen niet ontkennen dat het een meesterwerk is. En ook GTA V zal dat zijn en natuurlijk zal ook ik deze game vanaf de dag dat ik hem heb kapotspelen. Met heel veel plezier.

Rodney Nijbacker
Jazeker!
Mijn Collector’s Edition staat al geruime tijd in bestelling en aangezien ik de week van de lancering vrij ben, heb ik genoeg tijd om los te gaan in Los Santos. Net als vele andere vind ik San Andreas tot nu toe de beste GTA en was dan ook erg opgelucht toen Rockstar aankondigde dat GTA V zich in Los Santos zou gaan afspelen. GTA V zou wel eens mijn nieuwe nummer 1 kunnen worden als het gaat om beste Rockstar-game.

Yassin Karmoudi
Jazeker!
Afgelopen jaren heb ik een scala aan games verslonden en daar de nodige plezier aan beleefd. Toch blijft de Grand Theft Auto-serie een klasse apart. De spellen van Rockstar hebben, elke keer weer, net dat kleine beetje meer. Net genoeg om helemaal gehyped te worden. GTA V lijkt het weer te gaan doen! Met maar een paar trailers en een handjevol plaatjes wordt de gehele gamewereld weer wakkergeschud. Het is dan ook niet vreemd dat ik een Collector’s Edition heb gepre-orderd. Want zeg nu zelf: wie wil er niet eerst uit een jet springen, mensen neermaaien, sportwagens jatten om ze vervolgens ergens te laten crashen en gewoonweg genieten van een wandeling door de straten van Los Santos? Vanaf 17 september ben ook ik voor onbepaalde tijd van de aardbodem verdwenen.

Leon Kempers
Jazeker!
Het is een beetje saai, maar ik kan niet anders dan het roerend eens zijn met mijn collega’s. Ik hoef denk ik aan niemand meer uit te leggen wat de aantrekkingskracht is van de GTA-games en dus kan ik niet wachten tot 17 september. Ik ben vooral benieuwd naar het effect van de gigantische open wereld, want die is immers groter dan ooit tevoren. Ook vraag ik me af hoe de verhaalstructuur met drie hoofdpersonen gaat uitpakken, al kan ik het antwoord eigenlijk al raden: geweldig.

Richard Leurs
Ik koop hem wel maar later
Ik sta niet bij ieder nieuwtje over GTA V gillend als een vier jarig meisje die een nieuwe My Little Pony-knuffel krijgt te springen. Nee, de hype rondom de game is bij mij niet echt ingeslagen. De game doet zeker toffe dingen en staat op mijn lijstje om eens gespeeld te worden, maar of dit nu dit jaar of volgend jaar is maakt mij niet uit. Het wordt een heel druk najaar op het gebied van games en ik weet simpelweg niet of ik tijd en zin ga hebben in GTA V. Misschien loop ik rond de release even langs bij mijn lokale gameboer of krijg ik toch nog een pre-order ingeving, maar het kan ook zo zijn dat ik de game tot volgende zomer laat liggen.

  1.   
    Goldcobra's avatar

    Tja, het wordt nu eenmaal niet voor niks gehypet 😛

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Goldcobra schreef, "Tja, het wordt nu eenmaal niet voor niks gehypet :P"

    Teveel gehypt na mij mening word een goede game maar om bij elke trailer en screenshot te gaan gillen zoals sommige gaat me tever.

  3.   
    3333/3333's avatar

    De game wordt inderdaad teveel gehyped, net als het vorige deel. (Wat in mijn ogen een enorme tegenvaller was) Mensen gaan al flippen als ze een sticker zien van GTA V, te gek voor woorden.

  4.   
    Tom 2.0's avatar

    GTA is de Daft Punk van de game-industrie. ”Als je zegt dat het een slechte game is, heb je er gewoon geen verstand van.” Mag misschien wel een prima game wezen, ik wil zelf kunnen oordelen. Maar goed, niet dat ik een schijn van kans heb dus all aboard the hype train!

  5.   
    3333/3333's avatar

    ”Tom 2.0″ schreef, "GTA is de Daft Punk van de game-industrie. ”Als je zegt dat het een slechte game is, heb je er gewoon geen verstand van.” Mag misschien wel een prima game wezen, ik wil zelf kunnen oordelen. Maar goed, niet dat ik een schijn van kans heb dus all aboard the hype train!"

    Daft Punk in de zin van, hun oudere werk was fantastisch maar wat ze tegenwoordig uitbrengen is rotzooi? In dat geval, mee eens.

  6.   
    Gajes859's avatar

    Gehyped of niet, ik ga ‘m meteen halen. GTA IV was mijn beste game ooit, en die speel ik nog steeds veel.
    Maar ik denk dat ie volgende week toch in de kast belandt.
    😆

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik ga hem ook gelijk ophalen bij de mediamarkt kan alleen niet spelen aangezien 2 weken op huis van me oom op pas dan:P, en nee neem me ps3 niet mee me consoles gaan nooit me kamer uit eenmaal ze thuis zijn(behalve als ik het verkoop).

    Maar zodra ik na die 2 weken thuis ben is het spullen terug zetten en direct me ps3 aan 😀