DICE: Verwacht niet elk jaar een nieuwe Battlefield

Terwijl Activision minstens twee ontwikkelaars op de Call of Duty-franchise zet om jaarlijks een nieuw deel af te kunnen leveren, laat ontwikkelaar DICE weten dat ze dat niet kunnen doen met Battlefield. Volgens Battlefield 4-producent Patrick Bach hoeven we er ook niet op te rekenen dat er jaarlijks een nieuwe Battlefield in de winkelrekken ligt: DICE zorgt liever voor veel DLC na de release van een game, zodat men in de tussentijd aan een nieuw deel kan werken:

I think the core Battlefield idea that we’re working on at DICE is… We can’t build a game at DICE every year.

Maybe it could. That’s something that we’ve actually started noticing as well. Maybe it’s a really smart thing to do; maybe it’s the completely wrong thing to do. We can see that some games are actually doing it already, like MMOs. You have some free-to-play games [that] continue on the same platform. So I think it’s more about the audience and getting all the ducks in a row, so to speak.

You saw with Battlefield 3, for instance, it’s not that there’s not an urge for more Battlefield. We [had] 18 months worth of Battlefield [through Premium] and people want more things during that time. Now it’s been almost two years and people feel like they are continuously playing – we still have huge amounts of players playing Battlefield 3. So I think in general, people apparently want Battlefield all year round.

Battlefield 4 verschijnt 29 oktober voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Een versie voor de PlayStation 4 en Xbox One is ook in aantocht.

 1.   
  triggermike's avatar

  Goed, een voorbeeld voor Call of Duty.
  Ik zou zeggen ga terug naar Call of duty 2. wie daar ook aan gewerkt heeft, neem die terug in dienst! en werk een deftige 2-3 jaar aan je game!

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  So, we hebben ook jaarlijks een nieuwe FIFA, en elke keer een full price terwijl er ook niet zoveel is veranderd in het concept.

  Voetbal blijft Voetbal. 🙂

 3.   
  jamrex007's avatar

  Volgens mij hebben ze dit ook al gezegd toen Battlefield 3 uitkwam.

 4.   
  ChielB's avatar

  triggermike schreef, "Goed, een voorbeeld voor Call of Duty.
  Ik zou zeggen ga terug naar Call of duty 2. wie daar ook aan gewerkt heeft, neem die terug in dienst! en werk een deftige 2-3 jaar aan je game!"

  Dat komt goed uit, want dat was Infinity Ward. 😉 Helemaal eerlijk is de vergelijking natuurlijk niet, want DICE werkt als enige aan Battlefield en aan Call of Duty werken meerdere ontwikkelaars zodat ze in feite steeds 2 jaar hebben voor een nieuw deel.

 5.   
  RinusReetRidder's avatar

  Ze moeten niet zo vergelijken met CoD. De single player van Battlefield doet er niet eens toe. Die van BF3 was gewoon heel slecht en saai ondanks mooie trailers. Het draait om een geweldige multi player en dat doen ze heel goed. Laat ieder lekker zijn eigen ding doen 🙂

 6.   
  Regge's avatar

  uhm, ik blijf tog echt bij battlefiedl 1942 als ik BF wil spelen :/

 7.   
  ShadyXL's avatar

  Ik ben blij dat ze er zo over denken.

 8.   
  PSPfreaky's avatar

  Ik vind het juist goed dat Battlefield niet om het jaar verschijnt. Met Battlefield 3 kon je zien dat je echt meer dan een jaar zoet kan zijn met een game. Je bent zeker een jaar bezig met levelen en de game werd ook levend gehouden met DLC en andere dingen. Ik heb liever kwaliteit voor mijn geld dan dat het spel elk jaar verschijnt.

  Om toch die 2 games te vergelijken…

  Battlefield 4 is een goede opvolger van Battlefield 3. Er zijn goede veranderingen aangebracht, zoals dymanisch weer, Levolution (toch meer kleinere dingen), nieuwe mappen en modi en volgens mij meer destructie. Ook zijn er nieuwe voertuigen (vooral boten), om de balans te veranderen, al blijft de basis natuurlijk altijd hetzelfde.

  Call of Duty is vaker hetzelfde, engine krijgt nauwelijks een update (even niet gekeken naar Ghosts). Graphics zijn altijd hetzelfde met hier en daar een kleine update. Wat wel veranderd zijn de maps en de killstreaks (en modi?), al komen de maps soms ook weer terug als DLC.