Battlefield 4 draait op 60 fps op next-gen consoles

Zojuist is formeel bevestigd dat Battlefield 4 op 60 frames per seconde (fps) zal draaien op de next-gen consoles. De verbeterde frame rate kan Battlefield 4 veel opleveren, aangezien de multiplayer mappen stevig leunen op dynamische evenementen die hele landschappen kunnen veranderen. En natuurlijk vooral spectaculair ogen. Onder andere zagen we al een gigantisch oorlogsschip een tropisch eiland rammen tijdens een heftige storm. Er zijn ook kleinere, dynamische evenementen, zoals een blokkade die ineens de weg verspert voor voertuigen. Of het opsluiten van vijanden in een lege wagon met een gezellige handgranaat.

Batlefield 4 verschijnt naast de Xbox One en PlayStation 4 ook voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc. De pc-versie zal er op krachtige systemen uiteraard ook geweldig uitzien.

 1.   
  Carmen07's avatar

  Ik mis die Erik Rommel hier wel met een reactie. 60 fps is toch het ultieme voor hem dan moet hij toch wel gaan stuiteren als een malle ๐Ÿ˜›

 2.   
  3333/3333's avatar

  ”Carmen07″ schreef, "Ik mis die Erik Rommel hier wel met een reactie. 60 fps is toch het ultieme voor hem dan moet hij toch wel gaan stuiteren als een malle ๐Ÿ˜› "

  Haha ๐Ÿ™‚

  Het ultieme is momenteel overigens 120 fps, maar dat is momenteel wel erg duur (en overbodig) qua hardware. Maar 60 fps is hartstikke goed, blij dat console gamers dit straks ook met een battlefield game kunnen ervaren.

 3.   
  Sa.'s avatar

  Erik Rommel schreef, "

  ”Carmen07″ schreef, "Ik mis die Erik Rommel hier wel met een reactie. 60 fps is toch het ultieme voor hem dan moet hij toch wel gaan stuiteren als een malle ๐Ÿ˜› "

  Haha ๐Ÿ™‚
  Het ultieme is momenteel overigens 120 fps, maar dat is momenteel wel erg duur (en overbodig) qua hardware. Maar 60 fps is hartstikke goed, blij dat console gamers dit straks ook met een battlefield game kunnen ervaren. "

  120 FPS zou inderdaad geweldig zijn… misschien kunnen de Next-Gens dat halen met Ghosts… of is de vissen AI daar ze zwaar voor ๐Ÿ˜›

 4.   
  lassieman's avatar

  Het probleem met 120fps is dat je ook een scherm nodig hebt die die framerate ook kan weergeven ๐Ÿ˜‰ Anders heb je er namelijk nog niks aan. Een geluk is dat veel tv’s 3d zijn en dit dus wel kunnen. In tegenstelling tot de meeste PC monitoren.

 5.   
  3333/3333's avatar

  lassieman schreef, "Het probleem met 120fps is dat je ook een scherm nodig hebt die die framerate ook kan weergeven ๐Ÿ˜‰ Anders heb je er namelijk nog niks aan. Een geluk is dat veel tv’s 3d zijn en dit dus wel kunnen. In tegenstelling tot de meeste PC monitoren."

  Klopt, anders krijg je inderdaad screentearing. Houdt er wel rekening mee dat het aantal hz dat op de doos van een tv staat anders kan zijn dan die van een 120 hz gaming monitor. Zo zijn er tv’s met 200/600 hz, maar deze zijn onderverdeeld in sectoren, waardoor deze schermen alsnog ongeschikt zijn om 120 fps weer te geven.

 6.   
  Connorkill's avatar

  Na bf3 op de ps3 zal ik(op next gen)mn ogen uitkijken ๐Ÿ˜€

 7.   
  soldierarjan's avatar

  Kijk eindelijk krijgen we het zoals het hoort dit kan ervoor zorgen dat heel de game er beter door aan gaat voelen.
  Hopelijk hebben aan eind van ps4 en xbox one nog steeds 60fps in hd.

 8.   
  toqeer's avatar

  op de ps3 is het 30 fps ik ga hem op ps3 halen ben benieuwd hoe mooi het daar op is,
  ๐Ÿ™‚

 9.   
  gamer-fan-007's avatar

  ik verheug me echt op BF4
  het ziet er straks uit
  ik ga BF4 hallen voor de PS4
  dus ik ben benieuwd

 10.   
  fabiankok's avatar

  Toch wel het belangrijkste bij een next-gen multiplayer shooter ^^ en ik neem aan dat ook met maximale chaos hij stabiel blijft op 60?