Blitz-modus Call of Duty: Ghosts is extreme versie van Capture the Flag

Gisteren werd tijdens de Gamescom-bijeenkomst van Microsoft wat meer informatie gedeeld over Call of Duty: Ghosts. Zo werden dedicated servers en een consolebundel onthuld. Tussen neus en lippen door werd ook een nieuwe spelmodus gepresenteerd: Blitz.

Helemaal nieuw is het concept van Blitz niet, want het heeft veel weg van Capture the Flag. Twee teams hebben in een map een eigen basis en in elke basis zit een controlepunt om te veroveren: een capture point. Het doel is simpel: bezet het vijandige controlepunt en zorg dat je die van je eigen team verdedigt. Het eerste team met 15 punten op het scorebord wint.

Maar er is een duidelijke twist ten opzichte van de traditionele Capture the Flag-modus. Zodra je als speler een vijandig punt weet te bezetten, word je direct geteleporteerd naar je eigen basis. Je hoeft dus nog geen seconde een vijandige plek te verdedigen, laat staan dat je een heel stuk terug moet rennen met een vlag. Zodra je een vijandig punt hebt bereikt, krijgt jouw team een punt erbij, ga je direct naar je eigen basis en kan je meteen weer op jacht gaan of je eigen gebied verdedigen. Direct rennen naar de basis van het andere team is dus zeker een risico, aangezien je snel het loodje kunt leggen in Call of Duty en je tegenstander bijzonder snel een punt kan scoren.

Door de snelheid van Blitz is dit zeker een modus die ideaal is om met vrienden te spelen. Goede onderlinge communicatie en het coördineren van aanvallen en verdedigen lijkt essentieel te worden om potjes te winnen. Hectische potjes lijken gegarandeerd te zijn met de Blitz-modus. Stilletjes campen ergens in een map of vlakbij een controlepunt is in deze snelle modus naar verwachting niet echt effectief. Één misser kan al betekenen dat de tegenstander een punt scoort.

Call of Duty: Ghosts verschijnt 5 november voor de pc, Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U. De game verschijnt ook voor de PlayStation 4 en Xbox One.

  1.   
    djTheHague's avatar

    Klinkt als een mode die precies bij mij past… Het wachten op deze game wordt alleen maar moeilijker en moeilijker…

  2.   
    ShadyXL's avatar

    Dit lijkt me wel een leuke gamemode. Ik speel CTF niet vaak bij CoD, maar bij UT speelde ik dat echt alleen maar. Hopelijk wordt het niet snel saai.

  3.   
    Sa.'s avatar

    Klinkt als een leuke gamemode! Ghosts ziet er echt als een snelle en actievolle game uit tot nu toe! Heb er zin in! 🙂