Tweede scherm Battlefield 4 niet mogelijk op current-gen consoles

Het tweede scherm van Battlefield 4, genaamd Battlemap, zal niet te gebruiken zijn in combinatie met de current-gen versie van Battlefield 4. De pc-, PlayStation 4- en Xbox One-versie zullen wel ondersteunung krijgen vanuit DICE.

De reden hiervoor is simpelweg dat het DICE teveel moeite zou kosten updates door te voeren voor de current-gen versie van Battlemap. Met de web-based omgeving van Battlelog op de PlayStation 4 en Xbox One kunnen wijzigingen met één muisklik worden doorgevoerd, terwijl voor de PlayStation 3 en Xbox 360 speciale patches ontwikkeld zouden moeten worden.

Battlelog is powered by the web, and that has a lot of implications. There are a lot of different things you can do, things you can do faster, rather than building stuff in native code.

It’s going to be a lot easier for us to actually update things from the in-game Battlelog than would otherwise be the case. You’d have to do patches normally; here we can actually do things almost by the flick of a finger.

Battlefield 4 verschijnt 29 oktober voor de PlayStation 3, Xbox 360 en pc. Aan het eind van het jaar kunnen we ook met Battlefield 4 aan de slag op de PlayStation 4 en Xbox One.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Word het tweede scherm (map) als een app beschikbaar gemaakt voor andriod, tablets, smartphone enzo?

 2.   
  ChielB's avatar

  Het wordt inderdaad een app voor je smartphone/tablet/pc, waarop je de actuele (interactieve) map kunt bekijken.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Dan zou het ook perfect zijn voor de psv nietwaar, even een app downloaden van de nieuwe ps store voor je Vita. Maar daar heb ik zelf nog niks van gehoord. Make it happen Sony! :b

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  Als ik Battlefield 4 koop, wordt het toch voor de PC!

 5.   
  djTheHague's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Dan zou het ook perfect zijn voor de psv nietwaar, even een app downloaden van de nieuwe ps store voor je Vita. Maar daar heb ik zelf nog niks van gehoord. Make it happen Sony! :b"

  Dat zou inderdaad een leuke toevoeging zijn voor de Vita, en zeker nu Sony toch bezig is de Vita weer op de kaart te zetten. Maar de kans lijkt me echter zeer klein…

 6.   
  MrFakeSmile's avatar

  Controller in de hand, laptop met de battlemap aan naast je! Heb er al helemaal zin in.

 7.   
  soldierarjan's avatar

  djTheHague schreef, "

  ”Gamer4Ever-NL” schreef, "Dan zou het ook perfect zijn voor de psv nietwaar, even een app downloaden van de nieuwe ps store voor je Vita. Maar daar heb ik zelf nog niks van gehoord. Make it happen Sony! :b"

  Dat zou inderdaad een leuke toevoeging zijn voor de Vita, en zeker nu Sony toch bezig is de Vita weer op de kaart te zetten. Maar de kans lijkt me echter zeer klein…"

  Dat zou ik ook erg tof vinden als ze de app ook maken voor de vita en dat je overal waar je maar internet hebt het ook op je vita kan spelen.