Te weinig tijd en budget voor ontwikkeling Street Fighter V

Een enthousiaste Street Fighter-fan vroeg onlangs via Twitter aan producer Yoshinori Ono of hij misschien bezig zou zijn met Street Fighter V, voor de next-gen consoles. Helaas voor de liefhebbers onder ons zal deze nieuwe fighter nog even op zich laten wachten.

Ono geeft kort aan dat er niet genoeg tijd en budget is om Street Fighter V in ontwikkeling te nemen. Vandaar dat het team van Capcom aan Ultra Street Fighter IV werkt; die game zal onder andere vijf nieuwe personages en zes nieuwe stages toevoegen. De vechters zijn Rolento, Elena, Hugo en Poison uit Street Fighter x Tekken en er zal een volledig nieuw personage worden onthuld.

Ultra Street Fighter IV moet begin 2014 verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Nou Microsoft …dit is een gouden kans… Kopen en exclusief maken die fighting game. 😀

 2.   
  firehopper211's avatar

  Als ze een vijfde deel zouden maken, zou die er natuurlijk weer een stuk anders uit moeten zien en niet dat het te veel van het zelfde heeft als met de IV formule, kijk bijvoorbeeld naar het stuk verschil tussen de stijl van II en III.

 3.   
  Noice!'s avatar

  Ik denk dat ze ook bang zijn voor een herhaling van III. Die game was in veel opzichten superieur aan SFII, maar commercieel een gigantische flop. Ik denk dat ze dat pad niet snel nog zullen bewandelen. De nieuwe generatie zal vast een installment krijgen, maar ik denk eerder aan een UltraHD SF IV (zo, de naam hebben ze al) dan een hele andere game.

 4.   
  gamepower's avatar

  ik heb meer het gevoel dat ze de game maar blijven uitmelken!
  hadden ze dit enkel als DLC gegeven, kon ik het nog enigszins begrijpen ( ookal is SF4 al wat oud om nu nog DLC te geven!
  ik heb SSF rond gespeeld en moet zeggen dat het nu wel mijn strot uithangt, ik heb alles gezien van deze game en de volle mep achievements , en heb het wel gehad, die 5 nieuwe characters en omgevingen gaan daar niets aan veranderen!
  ik ben er gewoon klaar mee,