GN Poll: Microsofts nieuwe DRM-beleid

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 29 januari, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

De E3 is alweer een tijdje voorbij en dus heeft iedereen de tijd gehad om alles even te laten bezinken. Alle grote partijen wisten indruk te maken: Microsoft kwam met een nieuwe Halo-game, de Battlefield 4-gameplay van EA was op zijn zachtst gezegd indrukwekkend, Ubisoft verraste vriend en vijand met nieuwe IP’s als The Division en The Crew, Sony kon op veel lof rekenen vanwege haar anti-DRM beleid en Nintendo maakte een comeback met games van Mario en Donkey Kong. Maar wie is volgens jou de echte winnaar van de E3 2013? Dat vroegen we jou bij de vorige GamersNET Poll en de uitslag is overduidelijk: Sony wist maar liefst 64 procent van de stemmen binnen te halen! Vervolgens komt er een hele tijd niets en dan vinden we Ubisoft op de tweede plaats met een schamele 13 procent van de stemmen. EA kan met 4 procent aangewezen worden als de verliezer. Een greep uit jullie reacties:

fdennis:

Voor mij is Ubisoft de winnaar lieten weer erg veel toffe games zien. Met als afsluiter The Division een game waar ik nu al gelijk het meest naar uitkijk. Ben alleen bang dat we tot Q4 2014 moeten wachten voordat we het kunnen spelen. Maar goed het zag er hoopgevend uit en dan is het maar even wachten. In die tussen tijd komt er genoeg andere leuke games.

Maar wat betreft de consolewars heeft Microsoft voor mij gewonnen. Ik heb nu lang genoten van de ps3 en keek ook zeer uit naar de ps4 maar ik heb helemaal niets bijzonders gezien. Ja het kost 100 euro minder dan de Xbox One maar wat hebben ze laten zien aan games? Killzone ziet er prachtig uit maar ik ben geen fan van de franchise. Infamous is altijd erg leuk maar dat bied 10-15 uur gameplay net zoals de vorige 2. Dan heb je nog een western shooter waar je alleen een vage trailer van zag. En dat was het gewoon. We hebben niets gezien aan exclusives. En dan kijk ik naar Microsoft die lieten Ryse en Titanfall zien die ik persoonlijk minder vond. Maar waar ik wel enthousiast van raak zijn de exclusives Dead Rising 3 , Forza 5 , Project Spark en Plants vs Zombies. Dat zijn intotaal 6 exclusives. Daarbij pakte Microsoft de boel niet echt handig aan wat betreft de presentatie maar ze zijn wel open en eerlijk. Sony daarin tegen gooide eerst modder op Microsoft en dan werd er heel sneaky verteld wat de nadelen waren van de Ps4.

RNSgamez:
Sony is qua consoles gewoon de die hard winnaar van de E3..hands down..MAAR Nintendo is qua games ook met een paar heel sterke titels gekomen in een nieuw jasje..Nintendo weet toch altijd wel weer hun fans terug te winnen door ze even een lekker nostalgisch gevoel te geven met de nieuwe Donkey Kong, Super Mario 3D world en mario kart 8 etc. wie de echte winnaar is qua games duef ik.niet te zeggen 2013 was weer een jaar met zoveel sterke en brute titels ben een beetje overrompeld door alle titels waardoor ik soms zelfs een beetje de weg kwijt ben. Maar wat is dit heerlijk zeg dat word weer heerlijk wat uurtjes gamen!
Sub-Zeuro:
Sony is wel de winnaar van de afgelopen E3 te noemen…maar dat betekent niet direct dat ze over 5 jaar ook de winnaar zijn, uiteraard.
Ikzelf vond XBOX ONE ook erg sterk…In de zin van dat er voor mij geen directe minpunten waren voor de Xone. De Xone was sterk met alles wat de entertainment console kan en de extra cloud integratie. DRM was voor mij geen enkel probleem, van mij mochten ze. Ik doe toch niets anders dan gamen op een gameconsole..en de kinect kun je eventueel gewoon omdraaien. En ik heb geen belang bij tweedehandse spellen.

Wat ik wel vond tijdens de E3 is dat veel gamers te snel conclusies trekken. En dat veel mensen niet eens kijken dan hun neus langer is. Denk je nou dat nu alles is verandert ?… en dat SONY of Microsoft nu al niet kan zien wat je met je XBOX 360 of PS3 doet…of mee luisteren, als ze willen. Dat zullen uiteindelijk maar een paar mensen zien, want als zoiets naar buiten komt, zijn ze niet jarig. Dus dat blijft redelijk beperkt. Echter word het niet leuk meer als de verzamelde gegevens worden doorgespeelt naar overheids instanties of dergelijks. Daar zit niemand op te wachten. Maar zelfs dat zal beperkt zijn…hopen we dan maar. Volgens mij word alles zoenzo al vast gelegt wat iedereen met internet doet. Wel goed dat mensen niet alles maar accepteren en klagen over privecy enzo, maar écht nut heeft het niet..

Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Microsoft kreeg na de E3 een stortvloed van kritiek over zich heen. Mensen waren teleurgesteld in de Xbox One omdat het apparaat eiste dat je elke 24 uur online zou inchecken en ook de agressieve houding jegens tweedehands games kon op veel kritiek rekenen. Inmiddels heeft Microsoft deze anti-DRM-maatregelen teruggedraaid, maar de grote vraag is: zijn ze niet te laat? Wij zijn benieuwd naar jouw mening en daarom luidt de vraag van deze week:

Microsoft heeft verplicht online en de blokkade van tweedehands games afschaft! Ga jij nu een Xbox One kopen?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    Goldcobra's avatar

    Nope, het blijft voor mij PS4. Alleen het feit al dat ze het überhaupt probeerden zorgt daar deels voor. Natuurlijk komt het ook doordat de PS4 100 euro goedkoper is en de meeste mensen die ik ken er een gaan kopen. En dat ik (unlike many others) de PS4 controller toch iets fijner vind

  2.   
    fabiankok's avatar

    Ik ben altijd heel erg pro-sony geweest, maar ben deze generatie toch gegaan voor de 360. Alhoewel ik er veel plezier mee heb gehad (en nooit een RROD heb gehad, ook al had ik de eerste shipment van die dingen) heb ik toch altijd wel wat spijt gehad dat ik niet voor de ps3 gegaan was (reden was hiervoor de relatief hoge prijs van de ps3).

    Kijkend naar hoe MS zich heeft gepositioneerd naar hun klanten, en de gigantisch slechte manier van informatie verstrekken EN de hoge prijs EN het verplichte kinect, wordt de Xbone niet voor mij. Sony heeft mij deze generatie echt veroverd, en die 180graden draai die MS gedaan heeft veranderd daar helemaal niks aan, ze hebben hun kleuren al getoond in mijn ogen. Shameful indeed.

  3.   
    sthij's avatar

    Waar is de optie nee ik koop geen van beide? Ze zullen eerst flink in prijs moeten zakken voordat ik er ook maar aan denk om de next gen aan te schaffen. Waarschijnlijk bij de xbox one slim of de ps4 slim

  4.   
    nuclearnemo's avatar

    Als ik er een ga halen dan is het de PS4….qua games zit die meer in mijn straatje dan de xbox one. En dat is alles, meer redenen heb ik niet nodig….alhoewel het feit dat je oudere ps games kunt kopen in de store voor ps4 ook wel interessant is…

  5.   
    gamepower's avatar

    mijn keuze stond al vast vanaf de E3 maar toch heb ik nog even getwijfeld op te bestellen, ik vond de line-up schitterend, aan de andere kant zat ik toch wel wat verveeld met DRM, al ging dit vast niet zoveel problemen geven! de dag dat DRM aangepast was ben ik gaan bestellen bij GM! dus het word een xbox one voor mijn zonder enige twijfel!

    speelstation geeft het voor mij voorgoed verkl**t met de uitgestelde release, geen games enzo…,
    ik vertrouw die jappen voor geen haar, je zult zien dat er nog wel addertjes vanonder het gras kopen met de ps4

  6.   
    jimih81's avatar

    Om je keuze al vast te hebben na een e3 vind ik ook dom. De consoles komen pas half jaar later uit.
    Tijd zat voor verbetering zoals microsoft nu doet dus!
    De ps4 lijkt me erg gaaf maar ik kies toch voor de xbox omdat die mij gewoon meer aanspreekt met alles.

  7.   
    Goldcobra's avatar

    gamepower schreef, "
    mijn keuze stond al vast vanaf de E3 maar toch heb ik nog even getwijfeld op te bestellen, ik vond de line-up schitterend, aan de andere kant zat ik toch wel wat verveeld met DRM, al ging dit vast niet zoveel problemen geven! de dag dat DRM aangepast was ben ik gaan bestellen bij GM! dus het word een xbox one voor mijn zonder enige twijfel!
    speelstation geeft het voor mij voorgoed verkl**t met de uitgestelde release, geen games enzo…,
    ik vertrouw die jappen voor geen haar, je zult zien dat er nog wel addertjes vanonder het gras kopen met de ps4
    "

    Uitgestelde release…? Geen games…?

  8.   
    Fabianb's avatar

    Nog steeds teleurgesteld. Ik had al besloten om een PS4 te halen nadat bleek dat je telkens online moest zijn, etc. Nu ze het hebben teruggedraaid is het al te laat. Beslissing heeft ook gedeeltelijk te maken met de Kinect, zeker na de PRISM onthullingen. Dat het ook echt gebeurd betwijfel ik maar het is meer het idee. Daarom steun ik bedrijven niet meer die meehelpen met PRISM. Hypocriete Amerikanen, bleh.

  9.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Uiteindelijk ga ik een Xbox One halen en heb ik de Xbox One, PS4 en Wii U onder mijn console staan zoals ik dat ook bij deze generatie consoles heb. Maar of ik de Xbox One op release ga halen weet ik nog niet, misschien eerst wel de PS4. Ik ben wel erg blij dat ze zijn teruggedraaid naar het DRM right zoals het nu op de 360 is. Maar eigenlijk snap ik al die ophef niet over het altijd online en de prijs van de Xbox One. Bijna iedereen die een Xbox 360 heeft, heeft verbinding gemaakt met zijn internet en kan dus altijd online gaan. Waarom zal je niet altijd online kunnen zijn? Heb je dan soms zo’n rete slechte internet verbinding dat je je Xbox niet altijd online kan verbinden? En dan nog de prijs. 100 euro verschil. Wat als de PS4 €500 zal gaan kosten en de Xbox One €600? Gaat iedereen dan de PS4 halen omdat die €100 euro goedkoper is? Oh, en dan heb je ineens wel €500 euro om een console te halen. Maar als de PS4 €400 euro is en de Xbox One €500 euro, dan heb je ineens geen €500 euro meer, maar €400 euro?

  10.   
    Sub-Zeuro's avatar

    ”KillGamer01″ schreef, "Uiteindelijk ga ik een Xbox One halen. Maar eigenlijk snap ik al die ophef niet over het altijd online en de prijs van de Xbox One. Bijna iedereen die een Xbox 360 heeft, heeft verbinding gemaakt met zijn internet en kan dus altijd online gaan. Waarom zal je niet altijd online kunnen zijn? Heb je dan soms zo’n rete slechte internet verbinding dat je je Xbox niet altijd online kan verbinden? En dan nog de prijs. 100 euro verschil. Wat als de PS4 €500 zal gaan kosten en de Xbox One €600? Gaat iedereen dan de PS4 halen omdat die €100 euro goedkoper is? Oh, en dan heb je ineens wel €500 euro om een console te halen. Maar als de PS4 €400 euro is en de Xbox One €500 euro, dan heb je ineens geen €500 euro meer, maar €400 euro?"

    Precies – en wat als de PS4 nou 500 euro koste en de XBOX One 400 euro?

    Ik denk dat Microsoft wel goede zaken heeft gedaan met de ‘backflip’ 180 , dat toch gaat resulteren in hogere pre-order sales. Maar wat kun je er nog meer over zeggen? Niet iedereen is er blij mee hoe Microsoft dit alles heeft gedaan en hoe ze dingen niet goed uitgelegd hebben wat de voordelen nou zijn. Hiermee heeft de XOne wel degelijk schade opgelopen, door miscommunicatie en de U-turns.

    Dat de console samen met Kinect 2.0 500 euro kost is gewoon begrijpelijk in verhouding met de vorige consoles is deze console vele malen beter en niet eens de duurste, maar de ontwikkelingskosten waren wel hoger.
    Dus de prijs valt wel mee…

    Microsoft heeft de XBOX en de LIVE diensten doorontwikkeld naar een console die naar eigen zeggen ook gebouwd is voor de toekomst. Ik denk dat de verschillen grafisch gezien zich langzaam maar zeker te zien zullen zijn. En dat Microsoft hard op cloud power gaat inzetten, zodat er wel degelijk verschil in games zijn. Waarschijnlijk zullen dit dan wel vaak de exclusives zijn. Ook de indie games ontwikkelaars zitten goed bij XBone en updaten is ook graties.

    Al met al eigenlijk gewoon een keigoede console die zeker de competitie aangaat met de PS4. En over een paar jaar zullen dan de XBone sales de “pan uit moeten rijzen” omdat iedereen dan een XBone wil, zelfs het bedrijfsleven..Zo hebben ze de console een beetje gepresenteerd…naar mijn idee. Maar denk ik wel dat Microsoft de vuur dan wel wat hoger moet zetten.
    Het valt tevens ook nog te bezien naar welke console multiplatform games ge-port worden…

    Het is nu best spannend, van beide partijen weet momenteel niemand de details en cijfertjes nu precies ..

  11.   
    OllieDenZotn's avatar

    Ik had liever gehad dat ze bij hun oorspronkelijke beleid gebleven waren. Zo veel meer functies die je toen had. Jammer…

  12.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Ik leun sterk richting de PS4 maar ik wacht het enkele maanden af na release en dan kijk ik welke het beste is voor mij.

  13.   
    markvr6's avatar

    ik vind al da gezeik over de prijs een beetje overdreven.
    Je koopt toch gewoon welke console je wil?
    Ik wil eigenlijk een xbox maar de ps4 is goedkoper dus koop ik die.
    Als de ps4 je niet aanstaat koop je hem ook niet omdat die 100 euro goedkoper is maar spaar je toch gewoon ff wat langer door voor je xbox of zie ik dat nu fout?

  14.   
    squidgyboy's avatar

    ik had al voor de xbox one gekozen voor de E3 … mij maakt het DRM beleid geen bal uit omdat ik toch bijna al mijn games nieuw koop… maar hun nieuwe beleid dat ik games kan delen met mijn familie is echt uber ….. maar nu naar het gezeur van de mensen … hebben ze hun beleid weer veranderd …. geen delen met familie maar tweede hands games….. maar na dit alles blijf ik toch voor de xbox gaan …. maar ik koop ook de ps4 😛

  15.   
    dmb97's avatar

    Ik koop ze alle twee en net als de 360 en de ps3 eerst de xbox dan de ps4 als infamous second son uitkomt of eerder als er nog iets goed uitkomt maar de xbox is voor alle games en de ps4 alleen voor ps4 exclusieve games net zo als ik met de 360 en de ps3 deed de xbox controller ligt veel fijner in de hand en xbox-live is beter vind ik.

  16.   
    Rijstekorrel's avatar

    Mijn keuze stond al vast het word een ps4 en ook al door de wijzigingen van microsoft haal ik hem nog niet, maar dat komt ook omdat de exclusieve games van sony mij aanspreken en die van microsoft niet.

  17.   
    Battlefield Devil's avatar

    Goldcobra schreef, "

    ”gamepower” schreef, "
    mijn keuze stond al vast vanaf de E3 maar toch heb ik nog even getwijfeld op te bestellen, ik vond de line-up schitterend, aan de andere kant zat ik toch wel wat verveeld met DRM, al ging dit vast niet zoveel problemen geven! de dag dat DRM aangepast was ben ik gaan bestellen bij GM! dus het word een xbox one voor mijn zonder enige twijfel!
    speelstation geeft het voor mij voorgoed verkl**t met de uitgestelde release, geen games enzo…,
    ik vertrouw die jappen voor geen haar, je zult zien dat er nog wel addertjes vanonder het gras kopen met de ps4
    "

    Uitgestelde release…? Geen games…?"

    hij bedoeld te zeggen dat die xone gewoon beter is,
    I agree! 😀 8)

  18.   
    ShadyXL's avatar

    Ach, ik was al van plan om een Xbox One te gaan halen. Ik heb de PS4 al op pre-order staan dus die krijg ik op de dag van de release al, maar de Xbox One zal ik wat later gaan halen (hopelijk met een gamebundel). Zo kan ik genieten van de exclusives op beide consoles. Geen fanboy hier 😛

  19.   
    Sub-Zeuro's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Mijn keuze stond al vast het word een ps4 en ook al door de wijzigingen van microsoft haal ik hem nog niet, maar dat komt ook omdat de exclusieve games van sony mij aanspreken en die van microsoft niet."

    Waarom dan? Ik weet het denk ik al…omdat er de naam Microsoft of XBOX op staat zeker?

  20.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Sub-Zeuro schreef, "

    ”Carlos0_0″ schreef, "Mijn keuze stond al vast het word een ps4 en ook al door de wijzigingen van microsoft haal ik hem nog niet, maar dat komt ook omdat de exclusieve games van sony mij aanspreken en die van microsoft niet."

    Waarom dan? Ik weet het denk ik al…omdat er de naam Microsoft of XBOX op staat zeker?"

    Ohja wtf waar slaat dit op? 🙄 Ik haal geen van beide op release date, PC FTW. Misschien dat ik later nog een PS4 koop vanwege Infamous en Naughty Dog. En voor de mensen die geen voorkeur hebben is de kans groot dat ze een PS4 halen vanwege het prijsverschil. Voor fanboys is dit geen reden maar voor de neutrale mensen wel.

  21.   
    Sub-Zeuro's avatar

    ano__niem schreef, "

    ”Sub-Zeuro” schreef, "[quote=”Carlos0_0″].."

    Waarom dan? Ik weet het denk ik al…omdat er de naam Microsoft of XBOX op staat zeker?"

    Ohja wtf waar slaat dit op? 🙄 Ik haal geen van beide op release date, PC FTW. Misschien dat ik later nog een PS4 koop vanwege Infamous en Naughty Dog. En voor de mensen die geen voorkeur hebben is de kans groot dat ze een PS4 halen vanwege het prijsverschil. Voor fanboys is dit geen reden maar voor de neutrale mensen wel.[/quote]
    Oei je bent niet zo ano niem meer, carlos.. maakt niet uit. Btw mn vorige post niet persoonlijk opvatten, ik weet wel dat jij niet zo eentje bent..over het algemeen denk ik van dit wel van de meeste PS fanboys. 😉

  22.   
    Battlefield Devil's avatar

    je bent iig een zielig persoon als je nog steeds gaat janken om iets wat al veranderd is… amen

  23.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Sub-Zeuro schreef, "

    ”ano__niem” schreef, "[quote=”Sub-Zeuro”].."

    Ohja wtf waar slaat dit op? 🙄 Ik haal geen van beide op release date, PC FTW. Misschien dat ik later nog een PS4 koop vanwege Infamous en Naughty Dog. En voor de mensen die geen voorkeur hebben is de kans groot dat ze een PS4 halen vanwege het prijsverschil. Voor fanboys is dit geen reden maar voor de neutrale mensen wel."

    Oei je bent niet zo ano niem meer, carlos.. maakt niet uit. Btw mn vorige post niet persoonlijk opvatten, ik weet wel dat jij niet zo eentje bent..over het algemeen denk ik van dit wel van de meeste PS fanboys. 😉 [/quote]
    Dat is ook met Xbox fanboys, daarom zijn het fanboy he 😉 Alleen ik ben Carlos niet 😛