DICE vertelt meer over Levolution en Commander-modus Battlefield 4

Battlefield 4 moet een nieuwe standaard gaan zetten op het gebied van multiplayer en één van de middelen waarmee DICE dat wil bereiken, is door het begrip “Levolution”. DICE-baas Karl Magnus Troedsson heeft in een interview meer verteld over dit magische begrip en hij praatte ook kort over de gloednieuwe Commander-modus.

Levolution houdt in dat het level verandert naarmate de multiplayer match vordert. Zo kun je het gigantische flatgebouw in de Shanghai map opblazen en dat heeft grote gevolgen voor de rest van de match. Wanneer het gebouw is ingestort, zal de vlag in de Conquest-modus bijvoorbeeld op een andere plaats komen te staan. Bovendien komt de lucht rondom het ingestorte gebouw vol stof te zitten, wat je zicht zwaar belemmert. De ineenstorting van het gebouw zou echter ook tactische voordelen kunnen hebben: de weg wordt afgesloten en eventuele voertuigen die zich erop bevinden, worden binnen luttele seconden verpulverd.

De Commander-modus is te spelen op je tablet of mobiele telefoon. Je kunt een match vanuit vogelperspectief bekijken en de grondtroepen steun geven, bijvoorbeeld door air strikes op te roepen. Ook Battelog, die dit keer flink is verbeterd, zal beschikbaar zijn in app-vorm. Dat betekent dat je vanaf jouw mobiele telefoon of tablet bijvoorbeeld je loadout kunt veranderen, of kunt wisselen tussen servers.

Wil je meer weten? Check dan het volledige interview hieronder.

  1.   
    Andrevantoever's avatar

    Heel veel zin in Battlefield 4 😆

  2.   
    Fischer's avatar

    Allemaal leuk en aardig maar, wat ik mij nu nog af vraag is, of je alles met de grond gelijk kan maken. Anders krijg je net iets als BF3 maar nu kan er één gebouw instorten.