PC-versie FIFA 14 gebruikt oude engine

FIFA 14 verschijnt later dit jaar ook voor de pc, maar die versie zal niet worden aangedreven door de next-gen Ignite Engine. Volgens uitgever Electronic Arts is de voornaamste reden hiervoor dat veel mensen nog steeds een niet al te krachtige pc bezitten. Deze ‘low-spec’ pc’s kunnen niet hetzelfde aan als een PlayStation 4 of Xbox One.

Uiteraard weet EA ook dat er veel gamers zijn met krachtige pc’s, maar volgens Andrew Wilson van EA Sports spreekt een game als FIFA 14 toch een zeer brede doelgroep aan en heeft men met iedereen rekening te houden. Wilson vertelde:

Even though there were some PCs on the marketplace that could run that engine, the lion’s share of PCs on the marketplace could not. The majority of the gamer base that was playing the game on PC did not have a PC spec that would work with that. So could I see the potential for EA Sports Ignite to make it to PC in the future? Yes, I think it’s possible, but a couple of things need to happen.
Voorlopig lijkt een next-gen pc-versie van FIFA dus niet meer aan de orde. Het is nog maar de vraag wanneer EA het weer aandurft om ook de pc-versie next-gen te maken.

  1.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Echt slecht dit. Meeste mensen hebben nu heus wel redelijke pc. Mensen met een slechte pc hebben ook vaak een console dus dit reden is gewoon echt zwak. Ze weten gewoon dat FIFA gewoon minder populair is onder de pc gamers dus willen ze geld besparen.

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Een goede reden, maar kunnen ze de pc versie dan niet zo ontwikkelen dat het niet zowel op een hightech pc als een wat oudere pc gespeeld kan worden?

  3.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Een goede reden, maar kunnen ze de pc versie dan niet zo ontwikkelen dat het niet zowel op een hightech pc als een wat oudere pc gespeeld kan worden? "

    Hoezo vind je dit een goede reden?

  4.   
    LesserMagic's avatar

    Ik hoor dit steeds vaker. “We hebben de graphics teruggeschroefd zodat iedere pc-bezitter het kan spelen.” Een mooi streven, maar een slap-in-the-face voor diegenen die een snelle game-pc hebben aangeschaft om games met alle toeters en bellen te spelen.

  5.   
    3333/3333's avatar

    Vraag me wel af op welk vlak de ‘gemiddelde’ pc tekort zou schieten, processor of gpu?

  6.   
    casartelli's avatar

    Op zich wel knap van GN om dit nieuws als aller aller allerlaatste game website te melden…

  7.   
    spacebuster's avatar

    Mag ik dan hier uit lezen dat de xbox 360 en de ps3 wel de nieuwe engine gaat gebruiken en alleen de pc versie gebruikt een opgepoetste FIFA 13 is . De gemiddelde pc haalt binnen een jaar de nieuwe next gen consoles weer in Qua prestaties maar zal op basis van de grote verscheidenheid van hardware componenten altijd een flinke dosis” fine tuning” blijven houden waar door de console versie beter de hardware blijft benutten en een stapje voor heeft.

  8.   
    Jarek's avatar

    Had EA sports eindelijk de pc versie gelijk gemaakt met de console versie, en dan krijgen we dit weer..

    Er zijn altijd als ik Fifa op de pc speel zo’n 20-30.000 mensen online. Ik meende dat ze FIFA ONLINE/FIFA ONLINE 2 hadden gemaakt voor de mensen met een low-end pc?

    Dus nu is EA op een punt beland waar ze geen nieuwe technologie meer doorvoeren op de pc? gewoon lekker ouderwets blijven.. laat de pc maar weer achterwege, dan hebben we straks hetzelfde gezeur weer en krijgt de pc weer een gelijkwaardige versie in 2017.

    Wat een verschrikkelijk neppe en zielige reden is dit zeg.

  9.   
    sthij's avatar

    Jaaja ea denk het ook je kunt ook de graphics een beetje terug schroeven. Oude pc’s kunnen ook crysis 1 spelen dan wel op low maar ze kunnen het wel.

  10.   
    meatball's avatar

    spacebuster schreef, "Mag ik dan hier uit lezen dat de xbox 360 en de ps3 wel de nieuwe engine gaat gebruiken en alleen de pc versie gebruikt een opgepoetste FIFA 13 is . De gemiddelde pc haalt binnen een jaar de nieuwe next gen consoles weer in Qua prestaties maar zal op basis van de grote verscheidenheid van hardware componenten altijd een flinke dosis” fine tuning” blijven houden waar door de console versie beter de hardware blijft benutten en een stapje voor heeft."

    Beter nog, de gemiddelde gamepc van nu is al sneller… Die CPU die in beide apparaten zitten zijn beide van AMD, die staan in verhouding met de intel CPU toch aardig lager in het algemeen. AMD zijn 6/8 cores kunnen een quad van intel meestal niet eens bij houden…
    Qua GPU zit er geloof iets van aangepast AMD HD7600 chip in. Nou, dat is nu ook niet bepaalde de snelste kaart…

  11.   
    3333/3333's avatar

    meatball schreef, "
    Beter nog, de gemiddelde gamepc van nu is al sneller… Die CPU die in beide apparaten zitten zijn beide van AMD, die staan in verhouding met de intel CPU toch aardig lager in het algemeen. AMD zijn 6/8 cores kunnen een quad van intel meestal niet eens bij houden…
    Qua GPU zit er geloof iets van aangepast AMD HD7600 chip in. Nou, dat is nu ook niet bepaalde de snelste kaart…
    "

    De AMD cpu is de consoles is een hele andere dan die in desktop pc’s. De topmodellen van Intel zijn goed, maar de topmodellen van AMD doen daar weinig voor onder. Een i7 is niet per definitie beter dan een 8 core AMD fx 8350, in sommige games presteert AMD zelfs beter.

    Zeker met het oog op de toekomst zou een 8 core AMD cpu zeker geen slechte keuze zijn voor een game pc.

  12.   
    DeAdSeYe's avatar

    Eindelijk iemand die AMD begrijpt. Zowel Intel en AMD zijn goed, alleen het is de vraag waarvoor je het wilt gaan gebruiken en mee wilt doen.

    AMD is beter overclockbaar, en in Multi-tasking scoort AMD ook beter. Per core mag AMD wel langzamer zijn, maar daarin tegen kan AMD wel meer tegelijk wat voor bepaalde games (hoofdzakelijk simulatie games) wat op de CPU lopen, beter uit de bocht komen als een Intel.

    Daarnaast heeft AMD altijd hoog gescoord op gebied van gaming. In performance en prijs verhouding is AMD ook aantrekkelijker. Tuurlijk is een nieuwere generatie I7 beter, maar die kosten ook 3 keer zoveel terwijl een FX-8350 ongeveer 180 euro kost terwijl je misschien 5 á 10 FPS minder hebt.

    Even een leuke koeler erin zetten en overclocken, dan wordt het echt nihil kwa performance’s. En als AMD echt slecht en zwak was, werden de nieuwe console’s niet erop gebaseerd.

    Het is gewoon puur waar je het voor gebruikt en hoe je het gebruikt, kwa drivers zijn beide merken bagger maar dit heeft andere oorzaken.

    Intel scoort weer beter op bepaalde software, zoals video renderen of foto editen omdat hier niet veel Multi-tasking bij komt kijken, maar singel handelingen, dan scoort Intel veel beter. Gebeurd er meer kwa processor gebied, meerdere programma’s (Multi-tasking) , simulatie games (meerdere content tegelijk word geladen) waarbij meer op de CPU is gericht, dan kom je echt beter uit de bocht met een AMD.

    En laten we eerlijk zijn, zijn 5 á 10 FPS nou bijna 200 euro duurder waard, terwijl je AMD makkelijk kunt overclocken waarbij je bijna de zelfde snelheid haalt?
    En laat je AUB niet brainwashen door alle leuke spotjes en reclame van Intel of AMD krijgt voorgeschoteld als je een game start. Dit is gewoon puur reclame, heeft niks te maken dat Intel of AMD beter is.

  13.   
    FioranoJC's avatar

    Zelfde als zeggen ”We hebben een nieuwe Porsche gemaakt, maar we verkopen in Nederland alleen de oude minder snellere versie omdat de meeste Nederlanders toch niet kunnen rijden”.. Bedankt EA

  14.   
    Rivado's avatar

    LAME

  15.   
    matdriks's avatar

    Daarom zal ik nooit fifa halen op PC