DICE: Squads Battlefield 4 zijn groter omdat spelers dit graag wilden

Tijdens de persconferentie van EA op de E3 kregen we uiteraard de nodige, onderstaande, multiplayer-gameplay van Battlefield 4 te zien. En wellicht is het Battlefield-fans opgevallen dat squads niet meer uit vier man, zoals bij Battlefield 3, maar uit vijf man bestaan. Volgens Aleksander Grondal, producer bij DICE, heeft ontwikkelaar DICE hiervoor gekozen omdat hier om gevraagd werd door de Battlefield community. Grondal liet daarnaast weten dat die ene man meer per squad ervoor zorgt dat team-based gameplay nog meer bevorderd wordt:

[The Battlefield community] have been asking for bigger squads. We believe five is a good figure. It allows for more team-based gameplay, basically. You have more options and you can spawn in more places.
De reden dat men bij de ontwikkeling van Battlefield 3 en Bad Company 2 had gekozen voor de kleinere squads kon Grondal zich niet meer herinneren:
[Four]was a design choice [in the beginning]– forgive me, I don’t exactly remember why four was chosen. You know, it feels like light years ago from previous games.

But five is a little better; it gives a bit more flexibility and more interesting choices.

 1.   
  M@tthijs's avatar

  Uitstekende beslissing van DICE, vier was inderdaad eigenlijk net te weinig. 🙂

 2.   
  cool ice's avatar

  ik heb nooit moeite gehad met een squad van 4 man, maar je hebt inderdaad meer mogelijkheden met 5 man. ik vind het een goede keuze.

 3.   
  zultrax's avatar

  Fijn! 😀 Had best vaak dat ik met 4 andere vrienden speelde en dat je dus niet met ze alle in één squad kon. Denk alleen dat ik afwacht tot de game en de dlc uitzijn, anders zie je weer net zoals bij BF3 dat je maar een half spel koopt, en voor de andere helft nog 50 euro mag neertellen.

 4.   
  fdennis's avatar

  Top keuze vond 4 ook wat aan de lage kant. En van alles wat ik heb gezien op de persconferenties was dit toch wel het mooiste. Wat zag het er prachtig uit zeg. En dice heeft al beloofd dat er in elke multiplayer map dynamische events komen dus we kunnen nog veel meer spektakel verwachten. Was een tijdje klaar met shooters maar begin er nu weer ontzettend zin in te krijgen.

 5.   
  soldierarjan's avatar

  Vind wel fijn dat squads 5 man krijgen zo kan je veel beter teamplay doen en elkaar dekking geven.
  Al spelen de meeste mensen het niet echt in teamplay.

 6.   
  Connorkill's avatar

  op de ps3 was bij bf3 weinig teamplay nodig, met zo weinig mensen

 7.   
  D_Dog's avatar

  en hopelijk is het met wat meer man dan 12vs12 op de consoles. (of 15vs15 aangezien er nu squads van 5 zijn :P)

 8.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Ik vroeg mij al af waarom dat niet gedaan werd in BF3, maar goed nu doen ze het toch in BF4, al goed. 🙂

 9.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ik heb nooit moeite gehad met 4 man per squad, dit vindt ik eigenlijk net fijn. Je kunt beter samen werken in een kleine groep dan een grote.

  Hoe meer squads je hebt, des te meer tactische mogelijkheden dat je hebt. Bepaalde special forces hebben ook niet meer als 4 man per team. Dit is ook met een reden gedaan!

  Je kunt ook gewoon samen werken met een andere squad, dit zie ik liever dan één grote squad, maargoed smaken verschillen natuurlijk.

  5 zal ook nog reëel zijn, maar niet meer als dat! Er zitten tuurlijk voordelen in een squad met meer man, maar op het battlefield zelf, waar het meeste omdraait heb je net minder tactische voordelen.

  Een squad wat echt samen werkt, blijft ook bij elkaar. Geen soldaat werkt als lonewolf, en als dit met een grote groep gebeurd, zijn er teveel spelers op 1 locatie waardoor tactische mogelijkheden worden beperkt.

  Ik zie dan ook liever meerdere “kleine” squads met allemaal hun eigen objective wat uitloopt op 1 overwinning.
  Op deze manier wordt het voor de commander ook een stuk makkelijker, bij meerdere “kleine: sqauds is het, Alpha take objective A, Bravo, Flank objective A from the north en ga zo maar door.

  Een grote groep moet je per naam gaan werken, of per speler maar dan valt in de meeste gevallen ook de groep uit elkaar waardoor weer zwakte punten ontstaan. Dus laat het maar fijn houden bij kleine groepen!

 10.   
  FioranoJC's avatar

  ohhhh, wat een opluchting. Eindelijk met een grotere groep vrienden lekker in dezelfde squad 😀

 11.   
  Talska's avatar

  Oh dat wilden we.

  We wilden ook bots. Al is het alleen maar om te oefenen.

 12.   
  Houserz's avatar

  D_Dog schreef, "en hopelijk is het met wat meer man dan 12vs12 op de consoles. (of 15vs15 aangezien er nu squads van 5 zijn :P)"

  Er zijn teams van 32 vs 32 aangekondigd voor de consoles 8)
  dus over te weinig cannonfodder hoef je je geen zorgen te maken 😉