Gerucht: PlayStation 4 komt in drie modellen; duurste console kost 600 dollar

Nog een paar uur en dan zal waarschijnlijk het definitieve antwoord van Sony alle geruchten van de afgelopen maanden ontkrachten of bevestigen, maar we konden het niet laten om dit gerucht nog even snel neer te pennen. GamesIndustry bericht namelijk dat ze via een anonieme bron meer nieuws vernomen hebben over de prijs van de PlayStation 4.

De next-gen console van Sony zal volgens deze bron in drie verschillende modellen lanceren, waarvan de duurste 600 dollar moet kosten. Wat nattevingerwerk zou doen vermoeden dat de goedkoopste versie dan wellicht 400 dollar moet kosten, en de middelste variant 500 dollar. In dat geval zou Sony stukken aantrekkelijker zijn voor een grote groep consumenten, die wellicht enigszins schrikken van de 500 euro kostende Xbox One. Wat de verschillen tussen deze drie modellen zou zijn, wist de bron helaas niet te zeggen. Wel wist hij te melden dat Sony graag de 4K-technologie wil doordrukken om als een stepping-stone te werken naar brilloos 3D!

Over een paar uur zullen we definitief uitsluitsel krijgen over alle geruchten, en ook deze waarschijnlijk. Wat denk jij er echter tot dan van?

 1.   
  jorkauf_'s avatar

  zou mooi zijn, gok op een 500gb versie voor 500 euro.
  500 euro* kostende Xbox One trouwens ๐Ÿ˜‰

  Edit: is al aangepast zie ik ๐Ÿ˜›

 2.   
  M@tthijs's avatar

  jorkauf_ schreef, "zou mooi zijn, gok op een 500gb versie voor 500 euro.
  500 euro* kostende Xbox One trouwens ๐Ÿ˜‰
  Edit: is al aangepast zie ik ๐Ÿ˜› "

  Excuus, de hoge prijs was waarschijnlijk nog niet helemaal door m’n brein verwerkt. ๐Ÿ˜†

 3.   
  HashtagMcSwag's avatar

  we merken het tussen 03;00 en 05;00 denk ik ๐Ÿ˜›

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Ik denk niet dat ze 3 modellen gaan aankondigen hoogstens 2 eentje met de playstation eye erbij en eentje zonder de eye.
  Maar blijft afwachten tot de persconferentie of wanneer ze het gaan aankondigen.

 5.   
  fdennis's avatar

  Ik denk dat deze gerucht klopt. Alleen 600 dollar? Eerder 3 modellen van 350-400 en 500 dollar denk ik. 600 zou wel heel hoog zijn.

 6.   
  Thabigmanx's avatar

  Ik betwijfel of ze voor 600 gaan. Ik denk dat ze met 500 zullen blijven voor het top model

 7.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ben benieuwd, maar als het zo waar is kost de consoles dan duurder omdat er dan extra GB in het systeem zit.
  Want dat kun je zo vervangen gewoon een 500 GB kopen in de winkel en in de goedkopere PS4 modellen laten zetten.

  Simpel als dat. ๐Ÿ™‚

 8.   
  M@tthijs's avatar

  fdennis schreef, "Ik denk dat deze gerucht klopt. Alleen 600 dollar? Eerder 3 modellen van 350-400 en 500 dollar denk ik. 600 zou wel heel hoog zijn."

  Dat zou dan waarschijnlijk ook het model zijn dat geleverd wordt inclusief headset, camera, grotere harde schijf, en wellicht een leuk customizable kleurtje? ๐Ÿ˜†

 9.   
  soldierarjan's avatar

  M@tthijs schreef, "

  ”fdennis” schreef, "Ik denk dat deze gerucht klopt. Alleen 600 dollar? Eerder 3 modellen van 350-400 en 500 dollar denk ik. 600 zou wel heel hoog zijn."

  Dat zou dan waarschijnlijk ook het model zijn dat geleverd wordt inclusief headset, camera, grotere harde schijf, en wellicht een leuk customizable kleurtje? ๐Ÿ˜† "

  Ik bedenk me net kan ook een bundel met de vita zijn dat zou de prijs wel rechtvaardigen anders zou te duur zijn vind ik.

 10.   
  Lucvz's avatar

  Beetje jammer dat dit rond 3 uur pas begint natuurlijk… Ik kijk morgen ochtend wel wat het allemaal is geworden, haha. Ubisoft pak ik nog wel ff mee natuurlijk!

 11.   
  assassin_MKA's avatar

  Ik snap niet waarom de mensen 500 euro te veel vinden. 500 euro voor een next-gen console is helemaal niet veel. Zeker als je weet hoeveel een Iphone kost of een smartphone van Samsung of een Tablet. Ik heb liever ‘iets’ duurdere console met krachtige hardwarde componenten dan een goedkoop apparaat die achterloopt op PC’s. Tussen de 500 en 600 euro is ideaal voor een next-gen console. (vind ik)

 12.   
  3333/3333's avatar

  turkish_assassin schreef, "Ik snap niet waarom de mensen 500 euro te veel vinden. 500 euro voor een next-gen console is helemaal niet veel. Zeker als je weet hoeveel een Iphone kost of een smartphone van Samsung of een Tablet. Ik heb liever ‘iets’ duurdere console met krachtige hardwarde componenten dan een goedkoop apparaat die achterloopt op PC’s. Tussen de 500 en 600 euro is ideaal voor een next-gen console. (vind ik)"

  In dat opzicht heb je wel een punt inderdaad, mobieltjes zijn tegenwoordig ook belachelijk duur maar de meeste mensen lijken dรกรกr geen probleem mee te hebben.

  (heb zelf overigens een mobiel van 15 euro)

 13.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Lucvz schreef, "Beetje jammer dat dit rond 3 uur pas begint natuurlijk… Ik kijk morgen ochtend wel wat het allemaal is geworden, haha. Ubisoft pak ik nog wel ff mee natuurlijk!"

  Wel tijd voor een bakkie koffie. Maar ik blijf gewoon lekker aan mijn stoel vastgeplakt totdat ik eindelijk de Playstation 4 model te zien krijg. 8)

 14.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "

  ”Lucvz” schreef, "Beetje jammer dat dit rond 3 uur pas begint natuurlijk… Ik kijk morgen ochtend wel wat het allemaal is geworden, haha. Ubisoft pak ik nog wel ff mee natuurlijk!"

  Wel tijd voor een bakkie koffie. Maar ik blijf gewoon lekker aan mijn stoel vastgeplakt totdat ik eindelijk de Playstation 4 model te zien krijg. 8) "

  Haha ja helaas, zo laat hier ook kopje koffie ๐Ÿ˜€

 15.   
  Rijstekorrel's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "

  ”Lucvz” schreef, "Beetje jammer dat dit rond 3 uur pas begint natuurlijk… Ik kijk morgen ochtend wel wat het allemaal is geworden, haha. Ubisoft pak ik nog wel ff mee natuurlijk!"

  Wel tijd voor een bakkie koffie. Maar ik blijf gewoon lekker aan mijn stoel vastgeplakt totdat ik eindelijk de Playstation 4 model te zien krijg. 8) "

  Nou veel plezier ik slaap toch veel liever dan dat ik morgen een beetje normaal fit op me werk zit, zo belangrijk vind ik het nou ook weer niet om er speciaal voor wakker te blijven allemaal.

 16.   
  Rijstekorrel's avatar

  Het posten gaat lekker zie ik de site post al dubbel me reactie ๐Ÿ˜›