Commander modus Battlefield 4 onthuld; maakt multiplayer meer tactisch

Het grote paradepaardje van uitgever EA en ontwikkelaar DICE, Battlefield 4, werd tijdens de E3 vanzelfsprekend getoond. Tijdens de presentatie werd er eerst gesproken over nieuwe features in de multiplayer. Zo zal Levolution belangrijk zijn in de multiplayer mappen. Hierdoor zullen de mappen namelijk dynamisch zijn, en constant veranderen tijdens het spelen.

Daarnaast werd er ook een uitermate interessante modus voor de multiplayer onthuld, namelijk de commander mode. Hierbij kan een speler als een generaal zijn team ondersteunen. Als commander speel je namelijk niet zelf in de map, maar krijg je een overzicht van de map voor je neus. Hierdoor kan je nauwgezet de ontwikkelingen tijdens een potje volgen, en je squad ondersteunen door tactisch advies te geven, en bijvoorbeeld doelwitten als tanks met luchtsteun uit te schakelen. Spelers hoeven niet per se in de woonkamer op de console deze commander modus te spelen, maar kunnen dit ook op mobiele apparaten – tablets en smartphones – doen.

Deze nieuwe features werden getoond in een live action demo op het podium, waarbij 64 man op de pc aan de slag ging, en er een team een bepaald punt op de map diende te bereiken – en het andere team dit moet proberen te voorkomen. Tijdens de demo werd onder andere opnieuw getoond hoe ook schepen bestuurd kunnen worden, en stortte op een gegeven moment een enorme wolkenkrabber in elkaar.

Battlefield 4 zal op 29 oktober verschijnen voor de pc, Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One en PlayStation 4.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  De destructie van de wolkenkrabber was gewoonweg fantastisch.
  Helaas hebben ze nog niet gezegd met hoeveel spelers we online kunnen op de consoles.

 2.   
  soldierarjan's avatar

  Dit is super tof dat dit weer terug is in battlefield 4 en nu meer tactische kunnen spelen.
  Hopelijk is op next-gen consoles ook met 64 man online.
  De multiplayer demo zag er super tof eruit.

 3.   
  M@tthijs's avatar

  soldierarjan schreef, "Dit is super tof dat dit weer terug is in battlefield 4 en nu meer tactische kunnen spelen.
  Hopelijk is op next-gen consoles ook met 64 man online.
  De multiplayer demo zag er super tof eruit."

  Ik hoop ook van harte dat de next-gen 64 spelers ondersteunt online. In dat geval wordt een Commander modus ook stukken boeiender natuurlijk, omdat tactiek vele malen belangrijker wordt op zo’n grootschalig slagveld! 🙂

 4.   
  Sarge's avatar

  Allright! Awesome nieuws! 8)