Nieuw deel Battlefield: Bad Company voorlopig uitgesloten

De Bad Company-serie van kamp Battlefield kent vele fans. Ook op de redactie bevinden zich een aantal mensen die de serie, bekend om zijn humoristisch getinte sterke singleplayer, een warm hart toedragen. Na het succesvolle Battlefield 3 werd er onder sommige fans stiekem gehoopt op een voortzetting van de Bad Company-franchise. Met de aankondiging van Battlefield 4 lijkt deze voortzetting voorlopig van de baan.

DICE werd via diverse kanalen al meermaals bestookt met vragen over een eventuele voortzetting van de Bad Company-serie. Afgelopen weekend besloot de ontwikkelaar via Twitter een antwoord te geven:

We love the Bad Company series, but don’t have it in active development. Battlefield 4 is our main focus for the year.
Hiermee gaat het eventuele vermoeden dat er misschien een team in het geheim aan een opvolger van Battlefield: Bad Company 2 zou werken in rook op. Vanuit zakelijk perspectief is het geen vreemd gegeven. Battlefield 3 verkocht stukken beter dan de voorganger uit het Bad Company-kamp. Daarnaast moet de concurrentie met Call of Duty ook dit jaar weer worden aangegaan. Of er ooit nog een nieuw deel in de Bad Company-serie zal gaan verschijnen, blijft de grote vraag, maar vooralsnog lijkt dit onwaarschijnlijk.

 1.   
  cool ice's avatar

  dat is jammer. die lui van B-company waren gewoon geniaal! ๐Ÿ˜› ik snap ook wel dat ze meer op safe spelen met de ”gewone” battlefield. maar, Bad company 3 zou wel ontzettend vet zijn.

 2.   
  sthij's avatar

  Jammer ๐Ÿ™

 3.   
  Goldcobra's avatar

  Jammer ๐Ÿ™ BFBC was awesome

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Erg jammer heb me veel meer vermaakt met de bad company delen dan met battlefield 3.

 5.   
  Supermario's avatar

  Bad company serie was perfect veel mooie als de huidige battlefield serie

 6.   
  Neolite's avatar

  Jammer en logisch tegelijk, het draait jammer genoeg alleen maar om het geld.

 7.   
  Fabianb's avatar

  Om even tegen de vorige comments in te gaan, ik heb me meer vermaakt met BF3 dan met BFBC2. ๐Ÿ˜ณ De humor in Bad Company was zeker leuk, maar dat maakt de game voor mij niet beter dan BF3.
  Beide heb ik trouwens vele uren gespeeld.

 8.   
  DGonlag2's avatar

  Fabianb schreef, "Om even tegen de vorige comments in te gaan, ik heb me meer vermaakt met BF3 dan met BFBC2. ๐Ÿ˜ณ De humor in Bad Company was zeker leuk, maar dat maakt de game voor mij niet beter dan BF3.
  Beide heb ik trouwens vele uren gespeeld."

  Kan natuurlijk, iedereen heeft zo zijn voorkeuren.

  Ik persoonlijk heb veel meer genoten van de BC games dan de gewone BF games. Niet alleen vanwege de humor, maar ook de map design was veel beter. BF3 zit vol met break-points waardoor je bijvoorbeeld in Metro Conquest 64P niet verder komt dan B, dan wordt het erg snel saai…

  Jammer dat BC3 niet actief in development is, vond BF3 qua gameplay (physics, bewegen character) wel een hele verbetering, maar het spelen van het spel zelf wel een tegenvaller. Ach, hopelijk zien we over 2 jaar een BC3.

 9.   
  Eichmann's avatar

  Vind het balen , die gasten waren grappig en stoer en de verhaallijn was ook stoer.

 10.   
  vulstar's avatar

  Ik denk dat als ze net zoveel promotie doen met een nieuwe bfbc3 zoals bf3 gepromoot hebben dat de verkoop cijfers echt niet veel onder zullen doen als dat ze voor bf4 gaan verwachten, want het was toch echt wel een goede serie en heb me er zelfs meer mee vermaakt dan met bf3 die ook goed was ofc. ๐Ÿ˜›

 11.   
  3333/3333's avatar

  Bad Company 1 was erg sterk, zonde dat die nooit naar de pc is geport. Deel 2 daarentegen vond ik al stukken minder.

 12.   
  EggieGame's avatar

  jammer.Ik vond bfbc2 leuker dan bf3!