Examenhulp: de examens van dinsdag 21 mei


Op GamersNET helpen we jullie al enkele jaren met het doorkomen van de examentijd met onze examenhulp. Dit keer staat ook MoviesNET de examengangers van dienst. De examenhulp is het lesprogramma van MoviesNET waarmee alle examenkandidaten zich perfect kunnen voorbereiden op hun examens. Geen saaie lessen, maar het kijken van films! Elke dag vertellen we je hoe je op een leuke en toch leerzame manier op enkele vakken van morgen voor kunt bereiden.

Engels (VWO)

The King’s Speech (2010)
Film van Tom Hooper met onder andere Colin Firth, Helena Bonham Carter en Derek Jacobi.
Direct na het overlijden van zijn vader en het oneervolle aftreden van zijn broer Edward, wordt Bertie , die al zijn hele leven een ernstig stotterprobleem heeft, gekroond tot Koning George VI van Engeland. Zijn land staat op dat moment aan de vooravond van een oorlog, en het volk vraagt wanhopig om een leider in deze bange tijden. Zijn vrouw Elizabeth besluit contact te zoeken met de excentrieke logopedist Lionel Logue om George te helpen zijn spraak te verbeteren. Ondanks een wat moeilijke start lijkt Lionel’s onorthodoxe methode zijn vruchten af te werpen: de Koning ontwikkelt niet alleen het vertrouwen in zijn stem om het volk toe te spreken, ook ontstaat er een onverwachte, maar hechte vriendschap tussen George en Lionel.

Nederlanders zijn over het algemeen al erg goed in Engels, maar oefening kan natuurlijk geen kwaad. In The King’s Speech wordt veel Engels gesproken en komen ook heel wat lastige woorden langs. Volg het mooie verhaal van de film en leer ook nog wat Engelse woorden.

Geschiedenis (VMBO/HAVO/VWO)

Lincoln (2013)
Film van Steven Spielberg met onder andere Daniel Day-Lewis, Sally Field en David Strathairn.
In een door oorlog verdeeld land, waarin grote veranderingen noodzakelijk zijn, streeft Abraham Lincoln naar een vrij en herenigd land zonder slavernij. Met zijn onuitputtelijke moed en vastberadenheid om te slagen, zullen de keuzes die hij maakt in deze kritieke fase, essentiële veranderingen teweegbrengen voor de komende generaties.

De Amerikaanse geschiedenis is een belangrijk onderwerp in het aankomende examen. Je zit daarom niet verkeerd als je Lincoln even meepakt. Deze film laat het verhaal van één van de meest belangrijke Amerikaanse presidenten zien en toont het einde van de slavernij. Verder is het ook gewoon een film die je echt eens in je leven gezien moet hebben. Een win-winsituatie dus.

Morgen zijn we weer terug met nieuwe adviezen. Tot dan!

Bekijk natuurlijk ook de examenhulp op GamesNET om tips over games te krijgen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren