Examenhulp: de examens van vrijdag 17 mei


Op GamersNET helpen we jullie al enkele jaren met het doorkomen van de examentijd met onze examenhulp. Dit keer staat ook MoviesNET de examengangers van dienst. De examenhulp is het lesprogramma van MoviesNET waarmee alle examenkandidaten zich perfect kunnen voorbereiden op hun examens. Geen saaie lessen, maar het kijken van films! Elke dag vertellen we je hoe je op een leuke en toch leerzame manier op enkele vakken van morgen voor kunt bereiden.

Duits (HAVO)

Der Untergang (2004)
Film van Oliver Hirschbiegel met onder andere Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara en Ulrich Matthes.
Duistland staat op het punt van de ineenstorting. In de straten van de hoofdstad voltrekken zich hevige gevechten. Hitler heeft zich, met enige van zijn generaals en vertrouwelingen, verschanst in de Führer’s Bunker. Terwijl de situatie buiten escaleert ondergaat Hitler de ineenstorting van zijn Derde Rijk achter de dikke muren van zijn bunker. En hoewel Berlijn op het punt van vallen staat weigert de Führer de stad te verlaten. Terwijl de gevolgen van zijn hopeloos verloren oorlog met alle macht over zijn volk heen vallen, werkt de Führer aan zijn eigen aftocht…

Om Duits te oefenen kunnen we natuurlijk maar één echt bekende Duitste film aanraden, natuurlijk Der Untergang. Een film die je gezien moet hebben. Kijk zonder ondertitels als je al een ster in de taal bent of zet de ondertitels aan en leer nog wat nieuwe woorden.

Economie (VWO)

Too Big to Fail (2011)
Film van Woody Allen met onder andere Owen Wilson, Rachel McAdams en Kurt Fuller.
Halverwege de “noughties” boomt Wall Street als nooit tevoren. De bonussen swingen de pan uit, de salarissen zijn torenhoog en de prijzen op de vastgoedmarkt gaan in stijgende lijn. Maar in 2008 dreigt de Amerikaanse economie als een kaartenhuisje in elkaar te storten, als gevolg van financieel wanbeheer en “slechte” kredieten. Deze film biedt een fascinerende blik achter de schermen van het “onfeilbare” systeem, waar een handvol machtige mannen en vrouwen de touwtjes in handen houden.

Dat het over het algemeen wereldwijd niet zo goed gaat met de economie is geen geheim. Hoe de huidige economische crisis is ontstaan is een moeilijk verhaal. De film Too Big to Fail combineert de feiten met een spanend verhaal. Een goed plot zien en leren tegelijk, ons inziens een goede deal.

Zondag zijn we weer terug met een adviezen voor Geschiedenis en Engels. Tot dan!

Bekijk natuurlijk ook de examenhulp op GamesNET om tips over games te krijgen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren