Google Play gamedienst gelanceerd voor Android en iOS

Google heeft officieel Google Play game services gelanceerd voor Android, iOS en andere “connected devices“. Dit nieuws maakte men gisteravond bekend tijdens de Google I/O-conferentie in San Francisco.

De nieuwe gamedienst maakt het voor games eenvoudig om zaken als achievements, leaderboards en een multiplayer toe te voegen. Ook wordt het mogelijk om save games en specifieke instellingen voor spellen in de cloud op te slaan. Volgens Google is de dienst “a core part of building a gaming platform for the next generation of games“.

Opvallend genoeg beperken de diensten zich niet tot Android, waardoor ontwikkelaars ook kunnen inspelen op bredere communities, cross-platform saves en mogelijk zelfs onderlinge multiplayer. De multiplayer verloopt via Google Plus en kent zaken als auto-matchmaking en het versturen van game invites.

Een klein aantal spellen maakt al gebruik van de nieuwe technologie, waaronder World of Goo, Super Stickman Golf 2, Beach Buggy Blitz, Kingdom Rush, Eternity Warriors 2 en Osmos.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Kijk savegames opslaan dit is iets wat al lang mogelijk had moeten zijn, maar goed handig dat het er nu is.