EA registreert domeinnamen Battlefield13 tot en met Battlefield20

Battlefield 4 is pas net uit de doeken gedaan, maar Electronic Arts denkt al wat stappen vooruit. De uitgever heeft namelijk flink wat domeinnamen ingekocht: van Battlefield13.com tot en met Battlefield20.com om precies te zijn. Tot en met serienummer 9 had EA al in bezit, maar Battlefield10, 11 en 12 zijn in het bezit van een externe partij.

Gezien de huidige nummering van Battlefield lijkt de kans bijzonder klein dat het om domeinnamen van daadwerkelijke games gaat. Battlefield volgt immers niet het tempo van een serie als FIFA, die allicht nog deel 22 gaat halen.

In elk geval lijkt het er sterk op dat EA geen zin meer heeft in externe groepen die mogelijk populaire Battlefield-domeinen claimen, dus men heeft voor de komende jaren het heft in eigen hand genomen.

 1.   
  NoFearz's avatar

  Hebben ze er geen recht op? Het is immers een merksnaam.

 2.   
  PixelShooter's avatar

  Ik mag hopen dat ze het letterlijk niet zo ver gaan laten komen. Als de franchise dood is (lees: uitgemelkt), wel, deal with it en blijf er dan ook geen leven in blazen tot je aan Battlefield 20 zit.

 3.   
  Talska's avatar

  Voor Fifa begrijp ik het nog.

  Traditie COD in het vooruitzicht.

  Op den duur ben je het zat.

  En kotsen de meeste het uit, zo zijn de gamers nou ook weer wel. Snel springen om een nieuw deel.

 4.   
  Hitman047's avatar

  RPS reageerde hier briljant op, door direct www.battlefield21.com op te kopen. (Voor slechts £25) Dat domein linkt nu door naar hun eigen site. 😆

 5.   
  Hillianii's avatar

  Slaat nergens op als het tot deel 20 door gaat…

 6.   
  desxeon's avatar

  Melkkoe op volle toeren.