‘Share’ knop PlayStation 4 niet altijd te gebruiken

Een prachtige combo of een schitterend goal, met de PlayStation 4 kunnen gamers voortaan met een druk op de ‘Share’-knop van hun controller hun vrienden laten zien wat voor geniaals ze op het scherm hebben weten te toveren. Met onder meer deze leuke feature moet van de PlayStation 4 een sociale en interconnectieve console gemaakt gaan worden.

Shuhei Yoshida, de baas van SCE Worldwide Studios, heeft in een interview echter laten weten dat niet álles gedeeld kan worden door gamers. Volgens Yoshida zullen ontwikkelaars namelijk in staat zijn om bepaalde levels, zoals een eindbaas, af te schermen van de ‘Share’-knop, zodat er niet gespoilerd kan worden.

There will be parts of a game that the maker does not want people to be able to see
Wees echter gerust, indien ontwikkelaars inderdaad van deze optie gebruik maken, zal alsnog het overgrote deel van de game gewoon ‘vrij’ zijn om te delen.

 1.   
  soldierarjan's avatar

  Op zich is wel goed dat ze spoilers kunnen afschermen, maar van andere kant de mensen die graag een walktrough maken moeten nog steeds opneem apparatuur aanschaffen.

 2.   
  Tom 2.0's avatar

  Die knop wordt echt zo’n ding waar ik me compleet aan ga irriteren, omdat ik hem per ongeluk indruk. 🙄

 3.   
  Goldcobra's avatar

  Opzich wel goed natuurlijk, maar toch…

 4.   
  firehopper211's avatar

  Niemand houdt van spoilers, dus dit is wel een sterke keuze.

 5.   
  GamerJaime's avatar

  soldierarjan schreef, "Op zich is wel goed dat ze spoilers kunnen afschermen, maar van andere kant de mensen die graag een walktrough maken moeten nog steeds opneem apparatuur aanschaffen."

  Daar zat ik ook meteen aan te denken. Maar ik vraag me ook af hoe lang die opnames dan kunnen zijn, en hoe dat precies werkt. Hopelijk laten ze daar nog wat meer van zien tijdens de E3. Vind het verder best een geinige toevoeging, weet alleen niet of ik het veel ga gebruiken.

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik vind het niet erg ik zal het eens een keertje gebruiken om te proberen maar verder nooit gebruiken.

 7.   
  Smannie's avatar

  Niet mee eens, het is nog altijd aan jezelf of dat je een spoiler wel of niet wilt zien.
  Het is natuurlijk wel enorm makkelijk om zo te kijken hoe dat iemand anders een flinke baas in mekaar rost bij een Dark Souls ofzo. Scheelt weer wat googlen op tips en tricks.

 8.   
  Supermario's avatar

  leuk dat het er op zit,maar hoop dat je die knop kan uitschakelen.

 9.   
  Daan's avatar

  Ze zeggen dat het aan de ontwikkelaars is om te laten kiezen wat wel en niet gedeeld mag worden, lijkt me wel zo eerlijk. 🙂
  Denk dat er sowieso wel een tijdlimiet aan vastzit, een walkthrough maken wordt dan al vrij lastig. Daarbij zijn bij vele nieuwe games ook al de walkthrough/let’s play op YouTube te vinden.

 10.   
  Moon-Hero's avatar

  Is toch wel handig 🙂

 11.   
  King Seal's avatar

  zouden ze niet beter zo een spoiler allert kunnen plaatsen als je op die bepaalde momenten iets shared ofzo? lijkt mij handiger

 12.   
  Weeman86's avatar

  ”Tom 2.0″ schreef, "Die knop wordt echt zo’n ding waar ik me compleet aan ga irriteren, omdat ik hem per ongeluk indruk. 🙄 "

  Ik weet niet waar jij met je vingers zit, maar lijkt me niet heel waarschijnlijk 😉