Hackersgroep beweert Wii U te hebben gekraakt

Bij het verschijnen van elke nieuwe console zijn er altijd individuen die er een uitdaging in zien om het systeem zo vlug mogelijk te kraken. Wiikey, de hackersgroep die verantwoordelijk was voor de eerste modchip op de Wii, beweert er ook bij Wii U in geslaagd te zijn het systeem te kraken. Volgens de groep zou het mogelijk zijn om een via een USB-apparaat een emulator te gebruiken die je toestaat om gekopieerde games te spelen.

Daar stopt het ook. Geen Homebrew-software of games uit andere regio’s, gewoon wat goeie ouderwetse diefstal. Nintendo geeft aan op de hoogte te zijn van de vermeende hack, maar heeft verder nog geen redenen om aan te nemen dat er illegale games gespeeld worden op Wii U, aangezien de groepering nog geen bewijs geleverd heeft om de gemaakte bewering te staven. Indien nodig kan Nintendo in de toekomst wel werken met verplichte updates van de firmware om het hacken een halt toe te roepen.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Als ze zich nou zo goed vinden laat ze dan die 3DS eens kraken, je kan volgens mij nog steeds geen R4 kaartje er voor kopen en de spellen downloaden ๐Ÿ˜›

  2.   
    Hillianii's avatar

    Nu al haha ๐Ÿ˜†

  3.   
    Superwasbeer's avatar

    Goed zo, als ze het eenmaal lukt koop ik een WiiU

  4.   
    Knive's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Als ze zich nou zo goed vinden laat ze dan die 3DS eens kraken, je kan volgens mij nog steeds geen R4 kaartje er voor kopen en de spellen downloaden :P"

    Kan al een hele tijd hoor ๐Ÿ˜†