CrewGrounds: Ik koop geen console die een constante internetverbinding vereist

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Ik koop een console niet wanneer deze een constante internetverbinding vereist

Michiel Brunsveld
Niet waar
Het zou een slechte keus zijn als een console een internetverbinding eist, zeker voor gebieden waar geen of niet heel stabiel internet is. En met de recente launch van SimCity hebben we kunnen ervaren wat de gevaren zijn van spellen die een verbinding vereisen om te kunnen werken. Toch heb ik zoveel zin in de next-gens dat ze hier wel in huis gaan komen. Een nieuwe grafische mijlpaal, nieuwe mogelijkheden… Ik hoop dat de consoles ook offline gewoon werken, maar hoe dan ook: ik heb er zin in!

Wester Wagenaar
Waar
…maar dat ligt er vooral aan om welke console het hier impliciet gaat. Ik heb op het moment een Wii U in huis staan die geen constante internetverbinding eist en hetzelfde lijkt te gaan gelden voor de PlayStation 4. Aangezien de spellen die ik leuk vind maar schaars zijn op Microsofts consoles, maakt de discussie me momenteel dan ook niet veel uit. De 720 gaat er bij mij voorlopig toch niet in, altijd online of niet.

Richard Leurs
Niet waar
Het zal voor mij geen show stopper zijn, maar ik zal ook niet geheel blij zijn met een always online-beleid. Ik snap dat online zijn tegenwoordig eerder normaal is dan een uitzondering, maar het verplichten voelt niet goed. Even gamen op een LAN-party is er niet meer bij, de gamers in armere landen met minimaal internet hebben een probleem en je wordt ongelofelijk afhankelijk van een stabiele verbinding. Een mix van een online beleid en de mogelijkheid om toch ook even een week zonder internet te kunnen gamen, lijkt mij de beste oplossing.

Erik van der Heijden
Waar
Ik zie online gaming altijd nog als een bijzaak. Het liefste speel ik mijn games offline tegen de computer of met vrienden op de bank. Altijd online zijn betekent natuurlijk niet dat je ook online moet gamen, maar je moet wel online zijn om überhaupt een game te kunnen spelen. In mijn ogen is dit puur ‘beveiliging’ tegen piraterij, het dient de eerlijke gamer absoluut niet. SimCity koop ik niet omdat je altijd online moet zijn, voor een console geldt wat dat betreft hetzelfde. Ontwikkelaars moeten zich weer eens gaan richten op de wensen van de gamer, niet op de bedreiging van de hackers.

Leon Kempers
Niet waar
Is een verplichte internetverbinding voor mij reden om een console niet te kopen? Nee. Ik beschik – net als de meeste Nederlanders – over een stabiele internetverbinding die vrijwel nooit uitvalt, dus ik ondervind geen hinder wanneer ik constant verbonden moet zijn met het internet. Vind ik always online een nette maatregel? Nee, allesbehalve. Het is een slinkse anti-piraterij maatregel waar de eerlijke consument, die netjes voor zijn spellen betaalt, de dupe van is. Een always online-eis zou ik dus zeker niet met open armen ontvangen, maar het zal mij er nooit van weerhouden een console te kopen.

 1.   
  RinusReetRidder's avatar

  Ik ben wel bang voor brakke servers dus ze zullen dan wel hun zaken goed op orde moeten hebben. En het moet ook echt wat toevoegen aan interactie, live leaderboards en dat soort dingen. Niet alleen maar als een soort DRM.

  Maar verder is always online voor mij geen punt. Snel internet thuis dus dan kan het prima 🙂

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik had het niet beter kunnen omschrijven als Leon Kempers, ik koop zeker de next-gen console ook al moet die altijd online zijn maar een nette service vind ik het niet.
  Verder speel ik niet online alleen single player of op de bank met vrienden, verder een lan party doe ik nooit aan mee dus als me ps3 aan gaat is die nu ook altijd al online.

 3.   
  Talska's avatar

  Ik mis iets.

  En dat is de keuze om die keuze gamers te laten maken. Verplicht online zijn kan je een gamer niet opleggen mits je hem een keuze geeft, en we allemaal blij zijn.

  Die gasten steken genoeg in marketing.