Atari sluit Test Drive Unlimited 2-ontwikkelaar

Eden Games, de ontwikkelaar die verantwoordelijk was voor onder andere Alone in the Dark en Test Drive Unlimited 2, sluit per direct zijn deuren. Na maanden van onzekerheid heeft eigenaar Atari besloten de studio definitief op te doeken.

In mei 2012 liet Atari al in een rapport weten dat ze hun investeringen uit Eden Games terugtrokken. De studio bleef echter nog wel open om Test Drive Unlimited 2 te ondersteunen, maar ook daar is nu een einde aan gekomen. Uit nieuwe gegevens is gebleken dat de studio eind januari al zijn deuren moest sluiten. De inboedel wordt verkocht en de tachtig ex-werknemers zullen op zoek moeten naar een nieuwe baan.

  1.   
    Fabianb's avatar

    Test Drive Unlimited (2) had toch wel iets relax. Het speelde lekker (aardig wat bugs) maar het genre sprak me wel aan. Lekker rondrijden, andere mensen onderweg tegenkomen en zo meer. Jammer. Heb me er behoorlijk mee vermaakt.
    Ik hoop dat er nog zo’n type game ooit komt.

  2.   
    Shaggyrulez's avatar

    Fabianb schreef, "Test Drive Unlimited (2) had toch wel iets relax. Het speelde lekker (aardig wat bugs) maar het genre sprak me wel aan. Lekker rondrijden, andere mensen onderweg tegenkomen en zo meer. Jammer. Heb me er behoorlijk mee vermaakt.
    Ik hoop dat er nog zo’n type game ooit komt. "

    helemaal mee eens! Waren erg leuke games

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ik geniet nog altijd van Test Drive Unlimited 2, het is een goed spel. Misschien was het rijden zelf niet zo geweldig, maar gewoon het free roaming, de muziek en sfeer waren gewoon geweldig.

    Gelukkig zit er nog altijd een offline mode in Test Drive Unlimited 2. 8)

  4.   
    D_Dog's avatar

    Ik wil Test Drive Unlimited 3 😥

  5.   
    FioranoJC's avatar

    Test drive unlimited deel 1 was gewoon dé game. Ik weet nog goed dat ik van een vriend hoorde dat er een game zou uitkomen waarbij je naar de dealer moet rijden om een auto te kopen. En dat je daar in alle modellen erin kan zitten, raampje open, deuren open, muziekje, alles aanpassen, zelfs de velgen en het interieur!!.. Nog nooit zo enthausiast geweest over een spel. Ja halo 2, maar auto’s zijn mijn passie. Man, ik was en ben nog steeds verliefd op TDU. Veel vrienden gemaakt tijdens het rijden!

    TDU2 was een zomer lang leuk. Ik ben een aantal keer op ibiza geweest en ken de meeste plekjes uit mijn hoofd. Dus het was aardig bekend terrein. Alhoewel het maar 20 a 30 procent leek in vergelijking met ibiza in het echt :p

    Maar jammer dat het niet verder is gekomen. Nu maar hopen op een nieuwe TDU achtige game ooit! Forza Horizon is het niet. Bij lange na niet. Als daar dat online gedeelte erin zat wat TDU ook heeft, dat je onderweg mensen tegen komt, dan was horizon een succes geworden. Ah fijn. Jammer TDU maar had het we, zien aankomen,