Japanse gamers vinden Duke Nukem Forever een van de slechtste games van 2012

Ook Japanners moeten niet zoveel hebben van de macho Duke. Waar westerse gamers al in 2011 mochten “genieten” van het jarenlange uitgestelde Duke Nukem Forever, konden Japanners er pas in 2012 aan de slag. En dat dat extra jaartje wachten de game alsnog niet veel goed deed, blijkt wel uit de waardering die onze Oosterse verwanten hebben uitgesproken over de game.

Een “Shit of the Year Wiki” laat namelijk zien dat Japanners massaal op Duke Nukem Forever hebben gestemd als een van de slechtste games van vorig jaar. De gamers zouden hebben geklaagd over de mappen, puzzels, trage laadtijden, bugs en crashes, de slechte A.I., en nog verscheidene andere zaken. Het grootste struikelblok vonden de Japanners echter het gebrek aan DLC en patches voor de Japanse versie, en het feit dat de multiplayer servers binnen een paar weken na de release al werden uitgeschakeld.

Het seksisme in de game kon kennelijk niet opwegen tegen al die factoren, wat toch wel lichtelijk verrassend genoemd mag worden.

 1.   
  nuclearnemo's avatar

  “Het seksisme in de game kon kennelijk niet opwegen tegen al die factoren, wat toch wel lichtelijk verrassend genoemd mag worden.”

  Mwah…ik vind dat niet zo verassend…Japaners zijn wel wat gewend qua seksisme in games:P…Maar OT: dan is het nu dus officieel…dat Duke Nukem forever een van de slechtse games van de laatste jaren isXD

 2.   
  Garreth's avatar

  Niet echt een verrassende uitslag, toch?