SimCity na twee weken al 1,1 miljoen maal verkocht

De lancering van SimCity was een zware bevalling, problemen met de servers maakte het spel de eerste dagen na de release bijna onspeelbaar. In de verkoopcijfers van het spel is dit echter nauwelijks terug te zien, SimCity is in de eerste twee weken na de release namelijk al 1,1 miljoen maal verkocht. Hiermee behaalt deze SimCity de meest succesvolle release uit de franchise.

Opvallend genoeg is maar liefst 54% van deze 1,1 miljoen exemplaren een digitale kopie. Het overgrote deel hiervan is via Origin gekocht, 44% van de 1,1 miljoen verkochte kopieën is namelijk via EA’s digitale download service aangeschaft. EA zal de komende dagen dus heel wat gratis games weg gaan geven.

  1.   
    huntedjohan's avatar

    knap om dit voor elkaar te krijgen terwijl het spel door zoveel mensen de grond in geboord is.

  2.   
    D_Dog's avatar

    Ik heb SimCity vooral gekocht vanwege de “hype”. Daarna is bij mij veelal teleurstelling gekomen, maar ja.. een refund..nope.

  3.   
    G-6's avatar

    hebben ze netjes gedaan, denk alleen wel dat de meeste mensen die het spel nog niet hebben wel zo slim zijn om te wachten tot al dat gedoe met de serves zijn opgelost. Ik in ierder geval wel.

  4.   
    Eichmann's avatar

    D_Dog schreef, "Ik heb SimCity vooral gekocht vanwege de “hype”. Daarna is bij mij veelal teleurstelling gekomen, maar ja.. een refund..nope."

    Hahahaha , goeie.

  5.   
    DGonlag2's avatar

    D_Dog schreef, "Ik heb SimCity vooral gekocht vanwege de “hype”. Daarna is bij mij veelal teleurstelling gekomen, maar ja.. een refund..nope."

    Natuurlijk krijg je geen refund. Het spel kopen vanwege de hype en dan een refund verwachten omdat je het spel niet leuk vindt? Tja, dan had je maar van te voren moeten kijken wat voor een spel het was en hoe het in elkaar zit.