Maxis sluit zijn deuren

Groot nieuws op dit late tijdstip, want EA heeft naar buiten gebracht dat Maxis zijn deuren zal sluiten. De studio, verantwoordelijk voor de SimCity- en de Sims-franchises, was al tijden in handen van Electronic Arts, maar zal nu dus sluiten. De ontwikkeling van Sims- en SimCity-games zal verhuizen naar de EA Studios in Redwood Shores, Salt Lake City, Helsinki en Melbourne. EA heeft het volgende erover naar buiten gebracht:

Today we are consolidating Maxis IP development to our studios in Redwood Shores, Salt Lake City, Helsinki and Melbourne locations as we close our Emeryville location. Maxis continues to support and develop new experiences for current Sims and SimCity players, while expanding our franchises to new platforms and developing new cross-platform IP.

These changes do not impact our plans for The Sims. Players will continue to see rich new experiences in The Sims 4, with our first expansion pack coming soon along with a full slate of additional updates and content in the pipeline.

All employees impacted by the changes today will be given opportunities to explore other positions within the Maxis studios and throughout EA. For those that are leaving the company, we are working to ensure the best possible transition with separation packages and career assistance.

Het is nog niet bekend hoeveel mensen hun baan kwijt raken dankzij dit verlies, maar het is wel duidelijk dat we afscheid nemen van een mooi stukje game-historie. Maxis stamt namelijk alweer uit 1987, toen de studio de allereerste SimCity maakte. Na de overname door EA kwam daar De Sims bij.

Hebben jullie mooie herinneringen aan de studio? Laat het vooral weten in de comments.

 1.   
  PSPfreaky's avatar

  Maxis was een leuk bedrijf, maar sinds SimCity heb ik echt een negatieve ervaring met Maxis. Ze probeerden een leuke game te maken (wat voor een groot deel is gelukt), maar de uitwerking viel enorm tegen. Ik heb trouwens wel genoten van SimCity. Ook hebben ze verschillende patches uitgebracht, maar daarmee hebben ze een nog grotere bug gecreΓ«erd: de grote constructies konden niet meer worden gebouwd. Dit is tot heden niet opgelost en daarom heb ik ook besloten om alles van Maxis opzij te schuiven, tenzij er flinke korting op zit.

  Dus in mijn ogen is het hun verdiende loon, niet luisteren naar de community… πŸ™‚

 2.   
  GBA43's avatar

  Ohh well.. tijden veranderden (helaas)
  Maar heb toch wel mooie herinneringen gehad aan Simcity 2000, zou wel eens willen weten hoeveel uur ik daarin gestoken heb haha πŸ™„

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Another one bites the dust! πŸ™

  Erg jammer dat deze getalenteerde traditionele studio, onder druk van EA is gezwicht. SimCity als bv. had zoveel kunnen zijn, de engine was prachtig maar door tijdsdruk en de verplichte online implementatie opgedrongen door EA werd het een ramp…

 4.   
  Moodey's avatar

  Erg jammer dit Ea.. erg jammer…

 5.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Oh nee, straks krijgen we nog een The Sims: A Mormon’s Life en is de main goal van het spel om langs huizen te gaan om zoveel mogelijk mensen lid te laten worden van de kerk. En op je 18e mag je naar het buitenland om ook daar mensen te bekeren.

  Niet zo’n gek idee eigenlijk…

 6.   
  teikedepeike's avatar

  jammer…

 7.   
  bullet0verdose's avatar

  nee… dit is echt zo jammer he..

 8.   
  soldierarjan's avatar

  Echt jammer heb altijd goed genoten van de games die ze maakte vooral de simcity delen.

 9.   
  assassinkarsten's avatar

  kzal de simcity’s wel missen

 10.   
  Hitman047's avatar

  – Bullfrog (2001)
  – Westwood (2003)
  – Origin (2004)
  – NuFX (2007)
  – Pandemic (2009)
  – Black Box Games (2013)
  – DreamWorks Interactive/Danger Close/EA LA (2013)
  – Phenomic (2013)
  – Playfish (2013)
  – Mythic (2014)
  – Maxis (2015)

  Wie zal de volgende zijn? πŸ™

 11.   
  Flapjack's avatar

  R.I.P. Maxis….

 12.   
  yannick_TXL's avatar

  Erg jammer, de sims 1, 2, 3, simcity 4, societies en een heleboeel console games destijds gespeeld, allemaal top games! Hoop altijd op een nieuwe the urbs en sims busting out

 13.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Jammer om zoiets te lezen, vond maxis een leuke studio. Heb altijd veel plezier gehad aan de Sims games op pc en ps2. Rest In Pepperonies πŸ™

 14.   
  Leukste's avatar

  Het is erg jammer om Maxis hun deuren te zien sluiten. Ik heb vroeger vele uren gestopt in Sim Tower, Sim Safari en de Sims. En toch ook wel genoten van Simcity.

 15.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  ”Hitman047″ schreef, "- Bullfrog (2001)
  – Westwood (2003)
  – Origin (2004)
  – NuFX (2007)
  – Pandemic (2009)
  – Black Box Games (2013)
  – DreamWorks Interactive/Danger Close/EA LA (2013)
  – Phenomic (2013)
  – Playfish (2013)
  – Mythic (2014)
  – Maxis (2015)
  Wie zal de volgende zijn? πŸ™ "

  LucasArts… πŸ™

 16.   
  Hitman047's avatar

  Daar was EA niet verantwoordelijk voor.

  Dat was een lijstje met studio’s die zijn overgenomen en gesloten door EA. πŸ˜‰

 17.   
  coolking's avatar

  Ze sluiten gelukkig maar 1 locatie toch?

 18.   
  Hitman047's avatar

  coolking schreef, "Ze sluiten gelukkig maar 1 locatie toch?"

  Maxis Emeryville was wel de hoofdlocatie. De orginele, oude, vertrouwde Maxis. De studio we kennen van de eerste twee delen van The Sims, van Spore en van Simcity.

  Technisch gezien is er nog een tweede locatie; The Sims Studio, in Redwood Shores, opereert ook onder de naam Maxis. Dat is de studio die we kennen van de laatste 2 delen van The Sims. Die blijft vooralsnog open, en zal de naam ‘Maxis’ ook nog wel blijven gebruiken.

  Maar de oude Maxis, die bestaat nu niet meer.