Namco Bandai geeft nieuwe details rond het verhaal van Star Trek

Het aankomende videospel dat de Star Trek-film begeleid, is er ééntje in de categorie van licentiegames met ambitie. Dat de acteurs uit de film hun stem en gelijkenis verlenen aan het spel dat fungeert als een prequel op de nieuwe film was al bekend, maar nu doet Namco uit de doeken waar dat verhaal om gaat draaien.

De game gaat van start wanneer de Enterprise een noodkreet ontvangen van een mysterieus ruimtestation. De kapitein van dat station blijkt niemand minder dan de vrouwelijke Vulcan T’Mar te zijn, een jeugdvriendin van Spock. T’mar sluit zich vervolgens aan bij Kirk en Spock en samen reizen ze naar New Vulcan, een nieuwe planeet gekoloniseerd door het ras met de puntige oren na de vernietiging van Vulcan.

Op New Vulcan maakt de crew van de Enterprise kennis met Surok, de vader van T’mar en tevens ook de voormalige mentor van Spock. De poppen in het verhaal gaan pas echt aan het dansen wanneer de kwaadaardige Gorn aanvallen en Kirk en Spock zich gedwongen zien de strijd aan te gaan om New Vulcan van de vernietiging te redden. Een belangrijk element in dit verhaal wordt de doorgaands erg rationele Spock, die in de game heel wat emoties te verwerken krijgt.

Star Trek: The Videogame verschijnt op 26 april.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren