Take Two: Elke twee jaar een GTA zou de franchise geen goed doen

Als er één ding vast staat, dan is het wel dat de release van een nieuwe Grand Theft Auto een bijzondere gebeurtenis is. Records worden gevestigd, winkels leeggeplunderd, en gamers verliezen weer vele uren in een nieuwe game van Rockstar. Om die gebeurtenis echter zo speciaal te houden, is het zaak om niet te veel GTA-games uit te brengen.

Dat stelt Karl Slatoff, COO (verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken) bij uitgever Take-Two. Volgens hem zou bijvoorbeeld een GTA-game elke twee jaar de franchise absoluut geen goed doen.

To us, that doesn’t make sense, because Grand Theft Auto, every single time it comes out, is a brand new experience. You can’t possibly do that in two years. And if we did that, our product would fatigue and the franchise would degrade from a value perspective.
De volledig nieuwe ervaring die elke GTA volgens Slatoff met zich meebrengt, kan alleen mogelijk zijn wanneer er afzienbare tijd bestaat tussen de releases.

Zou jij het erg vinden als er om de twee jaar een nieuwe GTA in de winkels ligt?

  1.   
    D_Dog's avatar

    Ik zou het fantastisch vinden, maar ik weet zeker dat dit ten koste gaat van de kwaliteit waarvoor GTA nu staat. Dus met dat gezegd, heb ik in dat geval liever om de 4 jaar een nieuwe GTA.

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    D_Dog schreef, "Ik zou het fantastisch vinden, maar ik weet zeker dat dit ten koste gaat van de kwaliteit waarvoor GTA nu staat. Dus met dat gezegd, heb ik in dat geval liever om de 4 jaar een nieuwe GTA."

    Idd om de 2 jaar zou ik ook geweldig vinden want 1 jaar is echt te kort dan word het te snel afgeraffeld en te kort, nu word er echt heel veel tijd in gestoken en zoveel mogelijkheden/missies extra side dingen alles toegevoegd dat je gewoon lekker lang bezig ben en dat is het wachten zeker waard 🙂

  3.   
    legendofninny's avatar

    prima zo

  4.   
    ShadyXL's avatar

    Release om de 4-5 jaar een GTA en als het kan 2 jaar later een expansion (zoals EFLC). Dat is in ieder geval iets wat ik zou willen.

  5.   
    RockerRoy's avatar

    Ik vind het jammer dat Rockstar zo ongeveer de enige developer is die nog over is die nog ECHT geeft om de kwaliteit van de game, in plaats van de meeste developers die tegenwoordig gewoon proberen zo veel mogelijk games naar buiten te brengen om de franchise uit te melken op oude glorie, sequel na sequel. Bethesda heb ik ook nog steeds veel respect voor. Hoewel dit waarschijnlijk gewoon een gevolg is van de enorm groeiende game industrie, waardoor developers steeds meer druk opgelegd krijgen door publishers.

  6.   
    RinusReetRidder's avatar

    Sommige games kunnen prima elk jaar. Een FIFA of NBA en zelfs een shooter als CoD kan goed elk jaar, als het ontwikkelteam maar tijd genoeg krijgt. GTA is te groot om elke 2 jaar te komen dus om de 5 jaar duurt lang maar is wel het beste.

  7.   
    Danielle.k's avatar

    Idd om de 2 jaar zou niet goed zijn maar wel enorm vet :).