Nintendo: NFC heeft prioriteit

Nintendo-goeroe Shigeru Miyamoto heeft gesteld dat het bedrijf zeer binnenkort zijn plannen zal onthullen op gebied van NFC. Miyamoto gelooft dat ‘Near Field Communication’ een techniek is waarvan elke Wii-gebruiker voordeel kan hebben:

With NFC, that’s a feature that everyone that owns a Wii U can take advantage of. So that’s what we’re putting our priorities right now. We’re hoping that in the near future we’ll be able to show you something that will take advantage of the NFC on Wii U and people will be able to enjoy that.
NFC is een contactloze communicatiemethode, waarbij twee apparaten op slechts kleine afstand verbinding met elkaar kunnen maken. Nintendo heeft de functionaliteit hoog op de lijst staan. Waar denken jullie dat het bedrijf de techniek voor zal gebruiken?

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Waar voor ze het willen gebruiken is een goeie, ik heb ook nfc in mijn htc one x zitten en morgen in me nieuwe xperia z maar heb het altijd uit staan vind het totaal niet nodig.

  2.   
    Sympharion's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Waar voor ze het willen gebruiken is een goeie, ik heb ook nfc in mijn htc one x zitten en morgen in me nieuwe xperia z maar heb het altijd uit staan vind het totaal niet nodig."

    Zoiets als Skylanders en Disney Infinity maar dan in het Mario universum. Of iets met NFC Pokémon kaarten. 🙂

  3.   
    firehopper211's avatar

    Waarschijnlijk het contact maken tussen de 3DS en de Wii U. 🙂

  4.   
    soldierarjan's avatar

    ”firehopper211″ schreef, "Waarschijnlijk het contact maken tussen de 3DS en de Wii U. 🙂 "

    Dat gaat niet want in de 3ds zit geen nfc. messchien voor bij sommige spellen met kaarten erbij te gebruiken.

  5.   
    Sympharion's avatar

    ”firehopper211″ schreef, "Waarschijnlijk het contact maken tussen de 3DS en de Wii U. 🙂 "

    Het contact maken tussen de 3DS en de Wii U gaat via een aangepaste vorm van WiFi die de GamePad ook gebruikt om razendsnel gegevens/beelden te verzenden en ontvangen. 😉