Pokémon viert zeventiende verjaardag

Het is vandaag niet zomaar een dag, het is namelijk de dag dat de Pokémon-franchise zijn zeventiende verjaardag viert. Op 27 februari 1996 werden voor het eerst twee Pokémon-spellen uitgebracht. De spellen waren Pokémon Red & Green en kwamen enkel uit in Japan. Pas drie jaar later mochten wij kennis maken met Pokémon Red en ditmaal Blue. De originele Green-versie is nooit in Europa verschenen.

Nintendo heeft een dijk van een franchise aan de Pocket Monsters. Er zijn namelijk maar weinig series die consumenten kunnen stimuleren om hardware te kopen zoals Pokémon dat doet. Eind dit jaar worden de eerste twee 3DS-versies in de hoofdserie van Pokémon wereldwijd gelanceerd. Pokémon X en Y zijn waarschijnlijk vanaf oktober in Europa te verkrijgen.

  1.   
    firehopper211's avatar

    Wat vliegt de tijd toch weer, 🙂 k’was de tel al een beetje kwijt van hoe oud deze serie nou wel niet is.

  2.   
    Daan's avatar

    Gefeliciteerd Pokémon! 😛

    Heb alle games t/m Pearl gespeeld, daarna ben ik afgehaakt.

  3.   
    Khalid007's avatar

    En toch is Ash nog steeds 13 jaar xD

  4.   
    DGonlag2's avatar

    PC-Daan schreef, "Gefeliciteerd Pokémon! 😛
    Heb alle games t/m Pearl gespeeld, daarna ben ik afgehaakt."

    Zonde, heb je net de beste spellen gemist! (Mijn mening dan he).
    Verhaal van B/W en B2/W2 steekt echt ver boven de andere spellen uit. De Pokémons zijn wat minder, oké… Maar qua gameplay en verhaal is er nooit een betere geweest dan B2/W2.

    17 jaar al weer. Ik vermaak me er al erg lang mee, eigenlijk mijn hele jeugd al. Gefeliciteerd Pokémon!

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    Mooie tijd ik weet nog dat ik pokemon bleu kreeg van me oma voor kerst dacht ik, alleen show model was nog beschikbaar en kreeg die.
    Wat een mooie tijd met de dikke ouwe gameboy en later me groene gameboy pocket :P, daarna alle delen gespeeld me plezier en allemaal alle pokemons gevangen tot nu toe werd verhaal ook steeds beter die van b/w & b/w2 waren echt super.

    Ik kan nu al niet wachten me 3ds weer af te stoffen voor de nieuwe pokemon waar ik hem eigenlijk alleen voor gebruik :P. mario gaat na een tijdje vervelen maar pokemon speel ik aan 1 stuk door gefeliciteerd 😀

  6.   
    TheUltimateZerg's avatar

    Sinds Pokémon Red & Blue al verliefd op de serie,
    hoop wel dat X & Y een goede nieuwe stijl aan de games kunnen geven!
    Happy birthday,Pikachu