Voormalig medewerker van Sony klaagt Nintendo aan

Als we ex-medewerker van Sony, Seijiro Tomita, mogen geloven dan heeft Nintendo zijn 3D-technieken gejat voor de 3DS. Tomita beweert dat hij al in 2003 de technieken aan Nintendo heeft getoond die de handheld tegenwoordig gebruikt. Pas in 2008 kreeg de gepensioneerde medewerker het patent toegewezen.

Nintendo geeft toe dat het bedrijf en Tomita meerdere gesprekken hebben gehad over de technologie. Dit gebeurde echter dagelijks met meerdere verschillende partners. Zo had Nintendo in het verleden al viermaal een gesprek met Sharp om dezelfde 3D-technologie. Sharp is nu ook het bedrijf dat de schermen voor de Nintendo 3DS produceert.

De juridische vertegenwoordiging van Nintendo laat weten dat Nintendo geen gebruik maakt van de gepatenteerde techniek van Tomita. De ex-medewerker van Sony blijft zijn strijd voortzetten. Het debacle moet nog voor de rechter komen.

  1.   
    toqeer's avatar

    altijd wat daar bij sony. wat is het volgende kinct kopieert move gaat nergens over,

  2.   
    soldierarjan's avatar

    toqeer schreef, "altijd wat daar bij sony. wat is het volgende kinct kopieert move gaat nergens over,"

    Dit gaat over super veel geld en als ze werkelijk zijn patent gebruiken zal nintendo daar gewoon voor moeten betalen al is maar 1 euro per 3ds dan heb je zo miljoenen verdiend met je patent.