The Witness mogelijk slechts tijdelijk exclusief voor PlayStation 4

Een paar dagen geleden meldden we nog dat The Witness exclusief naar de PlayStation 4 zou komen. Nu vertelt de ontwikkelaar van het spel, Jonathan Blow, dat hij het spel ook graag zo snel mogelijk op meerdere platforms zou zien. Het zou dus zomaar kunnen dat het spel ook zal verschijnen op de Nintendo Wii U en het nieuwe apparaat van Microsoft:

Basically, you鈥檒l see The Witness on PS4 before you鈥檒l see it on the next Microsoft console or on the Wii U, presuming we eventually do ports to those consoles. Ideally we want the game to be in as many places as we can get it, but since we are a small developer and it鈥檚 a complicated game, we can only do so much at once.
The Witness is een mysterieus 3D-puzzelspel dat meer dan 25 uur aan gameplay moet gaan bieden. Het spel zal rond de lancering van de PlayStation 4 tijdelijk exclusief voor het apparaat beschikbaar zijn.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Zulke games komen meestal na alle platformen soms een jaar later maar het komt er wel of ze moeten helemaal exclusieve deal afspreken.

  2.   
    Daan's avatar

    Prima! Kunnen er meer mensen van deze game genieten 馃檪

  3.   
    Sympharion's avatar

    Goed nieuws dat het ook naar andere platformen komt. Maar dan is dit spel dus 贸f een uitzondering in Microsofts beleid dat zegt dat spellen tegelijk of eerder op Microsoft platformen moeten verschijnen, 贸f de Wii U/Xbox 720 versie van dit spel worden zo anders dat het in feite een ander/verbeterd spel is en toch op de nieuwe Xbox mag verschijnen, 贸f Microsoft gaat met de nieuwe Xbox van dit omslachtige beleid af. Hoe dan ook, het spel ziet er interessant uit. 馃檪