Battlefield zou nummer 1 shooter van komende generatie kunnen worden, aldus analisten

Met de verwachte aankondiging van Sony’s PlayStation 4 in het vooruitzicht laten ook de analisten weer van zich spreken. Onderwerp van gesprek: welke first person shooter gaat in de komende generatie met het goud aan de haal? Zet Call of Duty zijn suprematie voort of neemt Battlefield het stokje over?

Een analist die we de laatste tijd weer veelvuldig in nieuwsberichten zien opduiken is Michael Pachter. Uiteraard heeft de analist van Wedbush Securities ook over deze kwestie een mening. Pachter sluit niet uit dat Battlefield bij de launch van de nieuwe consoles zijn slag gaat slaan:

The CoD franchise is at or near its peak annual sales potential, and we’ll likely see sales stabilise. Battlefield 4’s launching next autumn and new consoles are coming out, so this is likely to affect sales.
Jesse Divnich van EEDAR spreekt vergelijkbare woorden en stipt de gevoelige periode aan die de overgang naar een nieuwe generatie met zich meebrengt:
While momentum is on CoD’s side, the opportunity to dethrone a market leader is highest as consumers transition cycles. We have faith CoD can hold its market dominance, but EA will push to solidify Battlefield as the premiere shooter franchise as we transition to new consoles.
Hoe deze kwestie zich in realiteit zal gaan uitspelen weet niemand, dat het echter spannende tijden worden staat buiten kijf. Zal EA in staat zijn om Activision te onttronen?

  1.   
    D_Dog's avatar

    Ik heb zeker wel de voorkeur naar Battlefield, want dat laagdrempelige run and shoot zoals ik het maar even noem is voor mij niks.
    De ietwat meer tactische Battlefield game, is voor mij een must. Niets beter dan dat echte battlefield gevoel. Voertuigen, grote open maps (alhoewel er die hatelijke kleine grut er in is gekropen om het cod volk te please, iets wat men NIET had moeten doen), en gewoonweg de manier van gamen maakt Battlefield DE shooter waar ik naar verlang.

  2.   
    fdennis's avatar

    Dat zou best eens kunnen vooral omdat CoD gewoon nooit van hun fouten leert. Sinds CoD5 word je de hele tijd ge spawmkilled en nu zoveel delen verder is het alleen nog maar erger geworden. Enige minpunt van Battlefield 3 vond ik het aantal keer schieten op een vijand. Als je soms met een shotgun recht voor iemand stond moest je nog 2x schieten wat wel heel erg onrealistisch is.

  3.   
    PS4owner's avatar

    battlfield heeft voor mij zoiezo de voorkeur geen twijfel overmogelijk. zeker ook met de grote maps voertuigen vliegtuigen en helicopters enzo. en ook de hele feel met de supression je scherm word wazig en hoord minder goed ( soms was het een beetje irritant na sommige update ook iet te erg ) maar al met al zeker een goede toevoeging.

    voor mij is battlefield zoiezo de nummer 1 shooter. heb battlfield nu vanaf het begin heb de console en pc beta gespeeld. en ook tot vandaag de dag volop aan het battlefielden ๐Ÿ˜€

  4.   
    Vinniel's avatar

    Stiekem hoop ik nog steeds op een mooie futuristische of in ieder geval niet-realistische shooter die de tijden van Unreal Tournament en Quake weer doen herleven. Misschien kan zelfs Guerrilla een gooi doen naar t stokje met een nieuwe Killzone met dodelijk goede multiplayer. Het artikel gaat alleen over de twee kemphanen op shootergebied, gezien de argumentatie kan er best wel eens een andere game met de hoofdprijs van meest gespeelde shooter vandoor gaan =D

  5.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Vinniel schreef, "gezien de argumentatie kan er best wel eens een andere game met de hoofdprijs van meest gespeelde shooter vandoor gaan =D"

    Zou kunnen, maar lijkt mij niet waarschijnlijk, aangezien de twee kemphanen al beschikken over een enorme fanbase die niet heel snel bereid zal zijn om naar een compleet nieuwe shooter te switchen.

  6.   
    camoflage4ever's avatar

    ik wil niet veel zeggen maar vergeleken met de eerdere Battlefields
    is deeltje 3 toch wel ”slecht”
    ๐Ÿ˜ณ

  7.   
    Flapjack's avatar

    Vinniel schreef, "Stiekem hoop ik nog steeds op een mooie futuristische of in ieder geval niet-realistische shooter die de tijden van Unreal Tournament en Quake weer doen herleven. Misschien kan zelfs Guerrilla een gooi doen naar t stokje met een nieuwe Killzone met dodelijk goede multiplayer. Het artikel gaat alleen over de twee kemphanen op shootergebied, gezien de argumentatie kan er best wel eens een andere game met de hoofdprijs van meest gespeelde shooter vandoor gaan =D"

    dan moet je tribes:ascend hebben of planetside 2

  8.   
    Eichmann's avatar

    Battlefield is al jaren mijn favoriet onder de shooters.
    Dus ik verwacht niks anders.

  9.   
    soldierarjan's avatar

    Voor mij wint battlefield het zoiezo al met de tactische gameplay en samen werken heeft mij altijd meer aangesproken hopelijk krijgen we met battlefield 4 ook 64 players online op next-gen dat zou ik echt tof vinden.

  10.   
    Jelkey's avatar

    Flapjack schreef, "

    ”Vinniel” schreef, "Stiekem hoop ik nog steeds op een mooie futuristische of in ieder geval niet-realistische shooter die de tijden van Unreal Tournament en Quake weer doen herleven. Misschien kan zelfs Guerrilla een gooi doen naar t stokje met een nieuwe Killzone met dodelijk goede multiplayer. Het artikel gaat alleen over de twee kemphanen op shootergebied, gezien de argumentatie kan er best wel eens een andere game met de hoofdprijs van meest gespeelde shooter vandoor gaan =D"

    dan moet je tribes:ascend hebben of planetside 2
    "

    Houd anders Warframe (van Digital Extremes, makers van Unreal en Unreal Tournament) in de gaten. Biedt heel wat anders dan CoD en BF, en meer in de stijl van de klassieke multiplayer shooters.

  11.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Sowieso! Maar ik hoop dat deze keer er geen grens-beperkingen meer in zit. Dat je ook gewoon op de basis van de vijand mag komen, dat vind ik een van de minpunten bij BF3. En onrealistisch. Dat kon gewoon bij BF2 en dat leverde vaak juist de meest hilarische momenten op. En dat je met je team mensen weg kon stemmen (die echt vervelend doen) en samen op een map kon stemmen vind ik ook een gemis. Voor mij is Battlefield het spel der oorlog simulatie fps. ๐Ÿ™„

  12.   
    Jelkey's avatar

    Ternimator schreef, "Sowieso! Maar ik hoop dat deze keer er geen grens-beperkingen meer in zit. Dat je ook gewoon op de vijand zijn basis mag komen, dat vind ik een van de minpunten bij BF3. En onrealistisch. Dat kon gewoon bij BF2 en dat leverde vaak juist de meest hilarische momenten op. En dat je met je team mensen weg kon stemmen (die echt vervelend doen) en samen op een map kon stemmen vind ik ook een gemis. Voor mij is Battlefield de spel der oorlog simulatie fps. ๐Ÿ™„ "

    het*

    En kan je dit soort opties niet gewoon aanpassen als je een eigen server huurt?

  13.   
    Supermario's avatar

    Dat hebben ze eerder gezegd Battlefield 3 zou COD wel van de troon stoten niet dus

  14.   
    Supermanneke's avatar

    ’t Zou nu echt grappig zijn als Homefront 2 de lead zou pakken nu Crytek de franchise volledig in handen heeft ;). De ervaring die ze gedeeltelijk in Crysis en vooral Warface hebben opgedaan zou daar zeker bij kunnen helpen.

    Maar ik denk dat ze inderdaad een punt hebben, Battlefield heeft zeker door Frostbite 2 de kans om een voorsprong te halen op de nieuwe consoles omdat de mogelijkheden niet meer gelimiteerd worden door de huidige generatie consoles.

  15.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Jelkey schreef, "

    ”Ternimator” schreef, "Sowieso! Maar ik hoop dat deze keer er geen grens-beperkingen meer in zit. Dat je ook gewoon op de basis van de vijand mag komen, dat vind ik een van de minpunten bij BF3. En onrealistisch. Dat kon gewoon bij BF2 en dat leverde vaak juist de meest hilarische momenten op. En dat je met je team mensen weg kon stemmen (die echt vervelend doen) en samen op een map kon stemmen vind ik ook een gemis. Voor mij is Battlefield het spel der oorlog simulatie fps. ๐Ÿ™„ "

    En kan je dit soort opties niet gewoon aanpassen als je een eigen server huurt?"

    Ik heb nog nooit een server gehuurt bij BF3 dat zou ik niet weten…Weet iemand dat wel? ๐Ÿ™„

  16.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Flapjack schreef, "

    ”Vinniel” schreef, "Stiekem hoop ik nog steeds op een mooie futuristische of in ieder geval niet-realistische shooter die de tijden van Unreal Tournament en Quake weer doen herleven. Misschien kan zelfs Guerrilla een gooi doen naar t stokje met een nieuwe Killzone met dodelijk goede multiplayer. Het artikel gaat alleen over de twee kemphanen op shootergebied, gezien de argumentatie kan er best wel eens een andere game met de hoofdprijs van meest gespeelde shooter vandoor gaan =D"

    dan moet je tribes:ascend hebben of planetside 2
    "

    Halo 4 al geprobeerd? 8)

  17.   
    Jelkey's avatar

    Ternimator schreef, "

    ”Flapjack” schreef, "[quote=”Vinniel”].."

    dan moet je tribes:ascend hebben of planetside 2
    "

    Halo 4 al geprobeerd? 8) [/quote]

    Zodra Microsoft de overige Halo games op pc released, dan ga ik aan Halo beginnen. Anders niet.

  18.   
    Goldcobra's avatar

    Ik verwacht niet dat Battlefield snel populairder wordt dan CoD. Ik verkies BF ook boven CoD, maar de CoD fanbase is gewoon te koppig om de betere punten van Battlefield in te zien (al zou dat waarschijnlijk bij iedere shooter zo zijn en ook andersom, een fanboy blijft een fanboy).

  19.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Battlefield is gewoon al fucking awesome door de sniper in mp 8)

  20.   
    Neolite's avatar

    De mogelijkheid is er om Call of Duty van de troon te stoten, zeker als men niet met een fantastisch nieuwe engine komt voor de Next-Gen consoles. Anders zie ik het niet zo maar gebeuren, daar is Call of Duty gewoon te groot voor.

  21.   
    3333/3333's avatar

    Ik begrijp de haat richting Call of Duty niet. Het is een ander soort manier van spelen. Niet moeilijker of makkelijker, er komen andere vaardigheden bij kijken.

  22.   
    Leon 2.0's avatar

    ”Erik-Heijden “ schreef, "Ik begrijp de haat richting Call of Duty niet. Het is een ander soort manier van spelen. Niet moeilijker of makkelijker, er komen andere vaardigheden bij kijken. "

    Jeeuhj, een medestander! Snelle actie of iets tragere, wat tactischere gameplay. Met beide kan ik me uitstekend vermaken. ๐Ÿ™‚

  23.   
    Connorkill's avatar

    Beter dan wel met meer dan 30 tegelijk online, met de ps3 is er geen infantry te vinden al zat iedereen zit in tanks, helo’s en jets. met conquest zit ik af en toe heel de map af te struinen op zoek naar enemies