GN Tijdmachine: Laatste klap uitgedeeld aan HD-DVD (2008)

In onze rubriek GN Tijdmachine blikken we terug op het verleden. Elke zondag zetten we onze tijdmachine aan en keren we een aantal jaar terug in de tijd, om te kijken wat er toen zoal gebeurde in de wereld der videogames. Deze week nemen we jullie mee naar 17 februari 2008.

17 februari 2008


Klik hier voor het nieuwsbericht uit 2008

17 februari 2013
Het heeft even geduurd, maar de blu-ray is eindelijk een ingeburgerd medium geworden. Sinds de prijzen van blu-ray-spelers en de schijfjes zelf drastisch zijn gedaald, zijn steeds meer mensen overgestapt op dit opslagmedium van Sony. Dat blu-rays de strijd van Toshiba’s HD-DVD hebben gewonnen is overigens niet verwonderlijk, want de blu-ray is in vrijwel alle opzichten superieur. Nu het vrijwel zeker is dat zowel Sony als Microsoft de blu-ray gaan gebruiken in hun volgende console, zijn we ervan verzekerd dat we de komende jaren nog geen afscheid hoeven te nemen van dit medium.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Qua geld is het net een echte oorlog geweest… winner takes all… 😮

  2.   
    Bones's avatar

    Volgens mij begint de blu-ray ook aan z’n laatste fase, op games na, wordt er eigenlijk nog maar weinig op blu-ray verkocht, de meeste mensen downloaden films of hebben een abonnement op Film1, HBO of iets dergelijks.

    Dat er nu al gespeculeerd wordt of de next-gen consoles wel of niet uitgerust zijn met een blu-ray (inmiddels bekend dat dit wel het geval zal zijn) geeft toch wel aan dat de toekomst er een zal zijn met alleen een HDD en dat de disc of het nu een CD, DVD of Blu-ray is in de laatste fase zit.

  3.   
    segin's avatar

    Een ‘oorlog’ die ik niet heb meegemaakt, maar ik heb het later allemaal opgezocht. De HD-DVD films zaten in een rood doosje, tegen de blauwe Blu-ray’s. Xbox 360 ondersteunde de HD DVD volop en bracht zelfs een externe HD DVD apparaat uit. Maar helaas.