Microsoft: Xbox 360 76 miljoen maal verkocht; Kinect 24 miljoen keer over de toonbank

Microsoft heeft in een persbericht bekendgemaakt dat de Xbox 360 wereldwijd 76 miljoen maal verkocht is. Hiermee is de 360 heel wat succesvoller dan zijn voorganger. De Xbox 360 is ondertussen namelijk al drie maal zoveel verkocht als de originele Xbox. Exacte cijfers van zijn uitdager, de PlayStation 3, zijn momenteel niet bekend, al werd in november onthuld dat er van Sony’s console 70 miljoen exemplaren waren verkocht. De beide consoles zullen elkaar dus qua verkoopcijfers weinig ontlopen.

Ruwweg een derde van de Xbox 360-bezitters beschikt over een Kinect, dit apparaat is ondertussen 24 miljoen keer over de toonbank gegaan. Daarnaast bestaat de Xbox LIVE-community volgens het bedrijf uit Redmond uit 46 miljoen gebruikers, waarbij het aantal leden het afgelopen jaar met circa vijftien procent is toegenomen.

  1.   
    jesuisrojhat's avatar

    Dat is wel een heleboel!

  2.   
    Danielle.k's avatar

    Ik ben zeer tevreden met mijn Xbox, hopelijk wordt zijn opvolger net zo`n succes.

  3.   
    Neolite's avatar

    24 miljoen kinect exemplaren op 76 miljoen stuks van de console, er is blijkbaar toch echt wel een behoorlijk grote markt voor.

  4.   
    Hitman047's avatar

    46 miljoen Xbox LIVE gebruikers op 76 miljoen consoles.

    Microsoft verliest dus 30 miljoen klanten als ze hun always-on DRM strategie door willen zetten?

  5.   
    sthij's avatar

    Ik denk dat het daar toch nog te vroeg voor is een altijd online drm zou in iedergeval zeker een no buy zijn voor mij.

    OT: jammer dat kinect zoveel verkoopt had liever een complete faal gehad zodat ze daar teminste niet op gaan focussen met de nieuwe xbox