Disney gaat onderzoeken of hun games te gewelddadig zijn

Vraag je een willekeurige gamer om gewelddadige spellen op te noemen, dan zullen daar waarschijnlijk geen Disney-games bijzitten. Toch heeft Robert Iger, de directeur en voorzitter van Disney, in een interview laten weten dat het bedrijf gaat onderzoeken of hun games als gewelddadig bestempeld kunnen worden.

Iger gaf toe dat Disney-games erg weinig geweld bevatten, maar hij wil er simpelweg zeker van zijn dat er geen tere kinderzieltjes verpest zullen worden door Disney-games:

At Disney there’s very little [violent content], but I still want to make sure we’re asking ourselves the right questions in terms of that standard and also [ensure] we’re willing to be a part of a dialogue in today’s world that I think is pretty necessary in terms of what our role is and what our role should be.
Komt Disney tot de conclusie dat hun spellen inderdaad gewelddadige elementen bevatten, dan zullen er maatregelen genomen worden:
[We will] take stock in everything we’ve got that can be considered near the line or over the line.
De laatste tijd is de discussie over geweld in videogames weer opgelaaid. Nadat bleek dat de schutter van Newtown gewelddadige spellen als Call of Duty speelde, duurde het niet lang voordat de National Rifle Association videogames de schuld gaf van het incident. Sindsdien zijn er opnieuw discussies ontstaan over geweld in videogames en president Obama heeft zelfs besloten er onderzoek naar te doen. Wanneer we de resultaten van dit onderzoek kunnen verwachten, is nog niet bekend.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik ken geen รฉรฉn Disney spel wat geweldadig is.
    Mischien Pirates of The Caribbean maar anders …

    Hmmm ๐Ÿ™„

  2.   
    mmx's avatar

    Belachelijk om daar een studie van te maken ๐Ÿ˜› Amerikanen zijn nu eenmaal wapengeil !

  3.   
    FioranoJC's avatar

    Op zich geen slecht idee maar tenzij Disney een Mickey Mouse Assassin’s Creed uitbrengt hoeven ze zich geen zorgen te maken lijkt me.

  4.   
    toqeer's avatar

    disney games en geweldadig??? volgens mij zijn ze daar bij disney op hun achterhoofd gevallen ๐Ÿ™„

  5.   
    )GN(-Erik's avatar

    Disney beschikt nu ook over Marvel en Starwars en dat kan soms wel gewelddadig zijn ๐Ÿ™‚

  6.   
    cookymonster's avatar

    Belachelijk er is helemaal niets mis met geweld in games en dat hebben talloze studies bewezen maar ik veronderstel dat dit soort verklaringen wel goed zijn voor hun imago

  7.   
    mmx's avatar

    Belachelijk er is helemaal niets mis met geweld in games en dat hebben talloze studies bewezen maar ik veronderstel dat dit soort verklaringen wel goed zijn voor hun imago

    Goed gezien Cookymonster die Amerikanen moeten eens wat minder zeuren ๐Ÿ˜›

  8.   
    firehopper211's avatar

    Kingdom Hearts maybe? al hoe wel die titel dan weer wel mee valt.

  9.   
    OllieDenZotn's avatar

    Deze zijn wel heeeel geweldadig! ๐Ÿ™„