Regio veranderen op Xbox LIVE binnenkort makkelijker

Iedereen die weleens is verhuisd weet dat dit een zeer stressvol proces is. Je moet niet alleen het nieuwe huis opknappen en al je eigendommen zien te verplaatsen, ook is het zaak om je adres aan te passen bij instanties die jouw post sturen, of om een andere reden willen weten waar jij woont. Het is natuurlijk vervelend als je je in zo’n drukke periode ook nog zorgen moet maken over je spelcomputer…

Toch is Xbox LIVE nog steeds een kopzorg voor mensen die naar het buitenland verhuizen. Het aanpassen van jouw regio is namelijk veel werk en dit proces kan in sommige gevallen maar liefst een maand in beslag nemen. Gelukkig werkt Microsoft momenteel aan een hulpmiddel waarmee je jouw regio binnen enkele minuten aan kunt passen.

Deze tool kan slechts eens in het kwartaal gebruikt worden en zorgt ervoor dat jouw Gamertag, je achievements, je Microsoft Points en je eventuele Gold-abonnement met je meeverhuizen. Content die niet beschikbaar is in je nieuwe regio, regiospecifieke content en je Xbox Music-abonnement kun je helaas niet meenemen naar je nieuwe land. Wanneer dit handige hulpmiddel beschikbaar zal worden gesteld, is nog niet bekend.

 1.   
  Gunrunner120's avatar

  handig dat dit nu ook kan 😆

 2.   
  Kill Gamer 01's avatar

  ”’Content die niet beschikbaar is in je nieuwe regio, regiospecifieke content en je Xbox Music-abonnement kun je helaas niet meenemen naar je nieuwe land. ”

  Ook jammer. En kan je dan niet de helft van de prijs die je betaald heb alsnog terugkrijgen? Dus je koopt vandaag een Xbox Music pass en volgende week woon je in Amerika en dan heb je betaald voor een bepaalde tijd terwijl dat je maar één week gebruik had kunnen maken van die pass.