Cliff Bleszinski begint voorzichtig aan nieuw project

Op 4 oktober 2012 werd bekendgemaakt dat Cliff Bleszinski, bekend als het gezicht achter de Gears of War-serie, de studio Epic Games verliet om ‘hogerop te gaan in het wereldje van games.’ Wat hij precies ging doen, wist niemand. Maar nu is er meer duidelijkheid rondom zijn plannen.

Bleszinksi lijkt te gaan beginnen aan een nieuwe IP, maar hij heeft er geen haast bij. Een definitieve naam is er dan ook nog niet, maar hij noemt het voor nu even ‘Silverstreak’, vernoemd naar één van zijn Transformers-actiefiguurtjes in zijn kinderjaren, zo vertelt hij in een interview. Ook vertelt Bleszinski waarom hij nu weer bezig is aan een nieuwe game. De beste man begon zich te vervelen en kreeg veel telefoontjes van mensen uit de gamewereld, zo rolde hij er natuurlijk gemakkelijk weer in. Er was dan ook nooit sprake van dat hij zou stoppen met het maken van games. Slechts dat hij zijn voormalige studio verliet en een korte rust inschakelde.

Bleszinski vertelt ook over het incident met Ubisoft. Nu de ervaren game-ontwikkelaar lijkt te beginnen aan een eigen game, is er vrijwel geen sprake meer van het ontwikkelen voor een andere studio. Vrijwel iedereen hoopt dan ook dat Bleszinski zijn eigen studio gaat beginnen. Het is echter geen kwestie van of het wel gebeurt, maar meer wanneer en met wie het gebeurt, aldus Bleszinski. Tot slot geeft hij duidelijk aan dat hij niet het gezicht wil worden achter de chainsaw gun en de algehele Gears of War-serie:

I don’t want the chainsaw gun to be my legacy. Whenever someone puts together a ‘Top 50 Weapons in Video Games’ there’s like the Halo sword, the Lancer, like it’s there with everything else, like Doom BFG and that’s really flattering, but a lot of these kids who have only been playing games for the last however many years, they think that’s the only thing I ever did. They forget about Jazz Jackrabbit, Unreal Tournament that I worked on, things like Bulletstorm, a little bit on Shadow Complex and things like that. Moving forward I would like to work on something new and fresh and kinda redefine my legacy.
Afgaande op de codenaam Silverstreak lijkt het erop dat het een futuristische shooter wordt, maar natuurlijk zegt zo’n vroege naam helemaal niets en dus kunnen we beginnen met het gissen, raden, vermoeden en bedenken van wat het wel gaat worden. Waar hopen jullie op en vooral: wordt het weer een shooter of gaat de beste man ons totaal verassen?

  1.   
    mmx's avatar

    Gezien zijn succes met GoW ben ik benieuwd wat dit gaat worden

  2.   
    Fox's avatar

    Gelukkige neemt hij zijn tijd.