Phil Spencer: Vraag Epic Games om Xbox One-versie Gears of War

Microsoft Game Studios vicepresident Phil Spencer heeft in een interview verteld dat fans het beste zelf aan Epic Games kunnen vragen waarom er (nog) geen Gears of War voor de Xbox One is aangekondigd. Spencer hoopt dat de Gears-serie in een bepaalde vorm nog naar de Xbox One komt, maar concreter dan dit werd hij niet:

Gears of War is developed by Epic Games, and they’ve been our partners for a long time on Xbox 360. You should ask Epic Games about what they want to do. We haven’t announced anything yet about Gears of War, but we hope to bring it to Xbox One in some form. However, there’s nothing more I can tell you at this time.
Het klinkt vrij onzeker allemaal en de vraag is of er achter de schermen al aan iets concreets wordt gewerkt. De laatste Gears of War, Judgment, deed het vrij matig en werd door Microsoft ook niet van een enorme marketingcampagne voorzien, zoals bij de eerste drie delen wel het geval was. Dit zou de relatie tussen Microsoft en Epic mogelijk wat bekoeld hebben.

Geruchten doen in ieder geval al enige tijd de ronde dat Epic Games de ontwikkeling van Gears of War: Judgment aan People Can Fly heeft gegeven, zodat men zelf tijd heeft om aan een grote Xbox One-game te werken. Dit zou ook verklaren waarom we al lange tijd geen echte AAA-titel van Epic Games hebben gezien. Of heeft het vertrek van Gears of War-bedenker Cliff Bleszinski een grotere impact op de toekomst van de franchise dan we allemaal denken?

Het wachten blijft op een nieuwe aankondiging van Microsoft of Epic Games…

 1.   
  gamepower's avatar

  een gears komt er zeker wel voor de xbox one, maar voor mijn mogen ze er wel wat langer aan werken , zodat ze weer een topgame kunnen afleveren! het eerste jaar zijn er games genoeg dat ik wil spelen om de xbox one! dus kan ik gerust wachten!

  is er nu eigenlijk al iets bekent wanneer de xbox in de Benelux gereleaset word? en wat voort extra’s we mogen verwachten?

 2.   
  Kenneloth's avatar

  Zover ik weer moet Nederland sowieso wachten tot 2014. Maar je kunt hem gewoon in Duitslands kopen. 🙂

 3.   
  gamepower's avatar

  Kenneloth schreef, "Zover ik weer moet Nederland sowieso wachten tot 2014. Maar je kunt hem gewoon in Duitslands kopen. :)"

  het probleem is nergens nog aan een pre-order geraak, via de officiële microsoft store, niet in duitsland, frankrijk en ook niet in engeland 😥

 4.   
  Danielle.k's avatar

  Misschien ook belangrijk om te vermelden dat Epic grotendeels overgenomen is door het Chinese Tencent Holdings, daarnaast is er een leegloop geweest bij People Can Fly en werd een 3e studio Impossible Games gesloten.

  Ook schijnt het dat Mike Capps niet meer werkzaam is bij Epic Games.

  Allemaal erg jammer vond dit een goede game studio en hopelijk komt er ooit nog een nieuwe Gears game of kan MS misschien de rechten over nemen ervan.